EVDE YAPABİLECEĞİMİZ AKTİVİTE ÖNERİLERİ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Son zamanlarda yaşadığımız üzücü salgın nedeniyle evlerimizden çıkamıyoruz. Bu süreci en kısa sürede atlatabilmek dileklerimle söze başlamak ve tüm dünyanın koronavirüs nedeniyle eve kapandığı bu günleri daha verimli, sıkılmadan ve sağlıklı geçirebileceğimiz bir kaç önerimi paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar vakit ayıramadığımız, ertelediğimiz şeylerin listesini hazırlayıp tek tek uygulamanın tam zamanı.

Yoga ve Meditasyon

Salgın krizi nedeniyle çoğumuz panik içerisindeyiz. Malesef, dünya genelinde stresli ve üzücü bir dönemden geçiyoruz. Bu stresimizi ve panik durumumuzu rahatlatmak ve güzel enerjiler için yoga&meditasyon ritüelleri yapmak bu durumda faydalı olabilir. Instagram’da her gün aynı saatlerde düzenli olarak canlı yayın yapan hocalarla birlikte yoga yapabilir, telefonda meditasyon uygulamaları indirip günlük meditasyonlarımızı gercekleştirebiliriz. Ayrıca, www.yogagirl.com adresine girip üye olursanız, Bu site, karantina günlerimize özel olarak bizlere 30 gün boyunca ücretsiz yoga dersleri izleme jestini sunuyor.

Online Müze Turu

Evde kaldığımız günlerde Online olarak gezebileceğimiz epey fazla müzeler var. Louvre, British Museum, Prado gibi müzeleri ve daha fazlasını online olarak ziyaret etmeniz mümkün.

Ayrıca Google Arts&Culture uygulaması da bir çok müzeyi oturuduğumuz yerden görebilme imkanını bizlere sağlamış. İnternetten ulaşabileceğiniz bir kaç müzenin linklerini ise;

louvre.fr/en/visites-en-ligne

metmuseum.org

artsandculture.google.com/streetview/british-museum/

Keyfini çıkarın 😀

Konu ile ilgili Fashionziner Masterpieces yazarlarından sevgili Pelin Gündoğan ‘ın kaleme aldığı Oturduğunuz Yerden Gezebileceğiniz 5 Müze başlıklı yazısını da mutlaka inceleyin 😀

Bakım

Hazır evden çıkamıyorken cildinizi ve saçlarınızı makyaj, fön, dışardaki kaçınılmaz hava kirliliği…vs bunlardan uzak tutup dinlendirmeyi fırsat olarak görebiliriz. Bol bol nemlendirip cildimize çeşitli maskeler uygulayabiliriz, eğer hazır maskeniz yoksa evde kendinizin de hazırlayabileceği basit, pratik ve doğal maske tarifleri mevcut. Mesela, cildinizi nemlendirmek ve düzenlemek için Limon maskesi, hepimizin evinde bulunabilen bir meyve olan limon ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin.

Cildinizi rahatlatmak ve gençleştirmek için ise yeşil çay maskesi; kullandığınız yeşil çay poşetlerinizi atmayın. 10-15 dk buzdolabında bekletip, gözlerinizin üzerine ve yüzünüzün farklı yerlerine yerleştirin. Poşetler ısınınca kaldırın ve yüzünüzü kurulayın. Saçlarınız için ise; bir su bardağı portakal suyu ve bir yemek kaşığı balı bir kapta karıştırın, saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra masaj yaparak uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Temizlik

Hem bahar temizliği olsun hem de gardırop temizliği için fazlasıyla vaktimiz var şu anda. Üstelik temizlik yapmak çoğumuza terapi gibi geliyor. Tüm sorunları bi’ anlık unutturan, bizi sıkılmaktan kurtarıp oyalayabilecek ve yapılmasi gerekli “özellikle hijyen için en çokta bu zamanlarda ihtiyacımız olan” bir aktivite.

Gardıroplarımızda da uzun zamandır ayıklamayı düşündüğünüz giymediğiniz ve kilo alıp verince bedenleri olmayan parçalar vardır. Bunları ayırıp ihtiyaç sahiplerine dağıtabilir veya ikinci el kıyafetlerinizi satabildiğiniz uygulamaları kullanıp elden çıkarabilirsiniz.


Hazal Gülserin

‘’Her zaman en büyük düşmanınızla karşılaşacakmışsınız gibi görünün.’’


Bu yazıdaki referanslar:

1,457 Views