Oturduğunuz Yerden Gezebileceğiniz 5 Müze

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Evlerimizde inzivaya çekildiğimiz bugünlerde, zamanını daha iyi değerlendirmek isteyen sanatseverlere birkaç önerimiz var. Google Arts&Culture uygulamasıyla artık tüm sanat rotaları parmaklarınızın ucunda.

Guggenheim‘dan Rijks‘a, Muséed’Orsay’den MASP‘a uzanan ilham verici bir tura çıkmaya hazır mısınız?

Musée d’Orsay, Paris

Art Nouveau mimarisiyle ünlü Musée d’Orsay müzesi sanal ziyaretçilerini bekliyor. Müze daha çok  Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların eserlerinin bulunduğu geniş izlenimci koleksiyonu ile tanınır. Çağdaş sanatçıların ortaya koyduğu eserleri görebileceğiniz müzede Monet ya da Cezanne’ın tablolarına çok yakınsınız.

Guggenheim, New York

Solomon R. Guggenheim Müzesi, New York kentinde, Solomon Guggenheim’ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunun sergilendiği bir müzedir. Guggenheim, Museum of Non-Objective Painting (Soyut Resimlerin Müzesi) lakabını korumakta olan Post modern mimariyi temel alan müze size bir tık uzakta.

Rijksmuseum, Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam Müzesinde Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan Steen ile Rembrandt’a ve atölyesinde çalışan öğrencilerine ait tablolar bulunur. Müze ayrıca Hollanda’nın en büyük sanat tarihi kütüphanesini de barındırır. Listenize eklemeniz gereken bir müze diyebiliriz.

The British Museum, Londra

British Museum, İngiltere’nin Londra  şehrinde Dünya’nın her yanından getirilen seçkin  Antik çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müzedir. Antik çağ yapıtlarını merak edenler için tavsiye edebileceğimiz bir müze.

MASP, São Paulo

MASP müzesini gezmek artık çok yakın. Brezilya ‘nın ilk modern müzesi olmakla beraber ayrıca ülkenin en büyük sanat kütüphanelerinden birine sahiptir. Listenize eklemeyi unutmayın.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Pelin Gündoğan

Dünyadaki en güzel renk size yakışandır. (Coco Chanel)’’


Bu Yazıdaki Referanslar: Vogue

1,558 Views