Intimissimi In Action | Sürdürülebilir Konfor

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Rahatlığın günlük yaşantımızı çokça ele geçirdiği son zamanlarda bir kıyafet aslında çok aktiviteyi kapsar duruma geldi.

Evde hiç olmadığı kadar zaman geçirdiğimiz son yılda ev rahatlığına da bolca alıştık. Ev kıyafetlerimizle dışarı çıkmak artık hem normal hem de talep edilen bir durum oldu. Bu da hem şık hem rahat kıyafetlere yönelmemize sebep oldu.

Neden güzel pijamalar giymeyelim, neden eşofmanımız nasıl olsa kimse görmüyor halinde olsun, neden spor yaparken hem rahat hem şık olmayalım?

İşte son yıllarda en içinde bulunmak istediğimiz hal rahat, şık, çabasız gösteren, sadece spora değil günlük hayatımıza da uyarlamamıza olanak sağlayan soft spor koleksiyonu: Intimissimi In Action.

In Action koleksiyonunun ilk hedefi her vücut tipine uygun, konforlu bi spor ve aktif yaşam imkanı sunmak. Spor kıyafetlerinden beklediğimiz toparlayıcılığı sağlarken, bi yandan da varlığını unutturan bir konfor. Intimissimi markasının ilk spor koleksiyonu değil, ilk konfor sağlayan spor koleksiyonu da değil. Fakat bu koleksiyonu diğerlerinden ayıran önemli özellikleri var. In Action koleksiyonu üretiminde kullanılan materyaller ve desteklediği bilinç sayesinde öne çıkıyor. Çift taraflı materyaller kullanılarak üretilen parçalar organik pamuk, yeniden dönüştürülmüş elyaf ve yosundan dönüştürülmüş biyolojik elyaf içerikleriyle sürdürülebilir modayı destekleyip, doğanın yanında kalıyor.

Koleksiyonun çift taraflı farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmasının da farklı getirileri var. İç kısımda tenimizle bire bir temas halinde bulunan kısmın ipeksi hissini sağlayan Supima® organik pamuk elyaf kullanılmış. Supima® pamuk elyafın ekstra uzun ve ince özellikte olması sayesinde hem daha ince hem de daha dayanıklı iplik üretimi sağlanabilir. Bu iplikle üretilen kumaşlar da daha yumuşak, daha parlak ve daha az tüylenme özelliklerine sahip olurlar. Tüm bunlar koleksiyonun her vücut tipine uyum sağlayabilir ve dinamik kullanıma uygun olduğunu gösteriyor.

Dış kısımda ise spor kıyafetlere gerekli özellikleri sağlayabilmesi için sentetik malzeme kullanılmış. Fakat bu da yine geri dönüştürülmüş bir ürün seçilerek yapılmış. Bu kısım için seçilen ürün Q-NOVA® mikro elyaf yeniden dönüştürülmüş sürdürülebilir naylon bir malzeme. 

Intimissimi sürdürülebilir koleksiyon etiketlerini de bilgilendirici ve farkındalık yaratıcı şekilde düzenlemiş. Aldığınız ürünün hangi malzemeden üretildiğini bu sayede öğrenebiliyorsunuz.

Sürdürülebilirlik projesine 2019’da başlayan İtalyan marka bu süreçte başka yeşil koleksiyonlar da çıkardı. Ayrıca çıkardığı koleksiyonların yanında başka hedeflerini de gerçekleştirmeye çalışıyor. 2024 yılına kadar üretim ve mağaza zincirlerindeki aydınlatmayı LED ışığa çevirerek enerji tasarrufu sağlamak ve bu enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan elde etmek hedeflerinden biri. Bu sayede büyük oranda karbondioksit salınımı da azaltılmış olacak. Aynı zamanda paketlemede de bu yaklaşımı benimsemeye çalışan marka dönüştürülmüş plastik ve kağıt kullanımını yaygın hale getirmeye başladı bile.

Böyle seçeneklerin çoğalması, hem şık hem konforlu bir biçimde sürdürülebilir ürünlere ulaşabiliyor olmak günümüzde çok güzel gelişmeler. Umarım bunların seçenek olmadığı, olması gereken şekilde her zaman doğayla uyum içinde ilerlediği etik ve farkında bir tekstil sektörüne ulaşırız.

Şık, konforlu ve doğada kalın.

Bir sonraki sürdürülebilir koleksiyonda görüşmek üzere.

Intımıssımı In Action koleksiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.


Gülin Selçuk

”En moda ruhumuza yakışan”


Referanslar: INTIMISSIMI’DEN DİNAMİK KOLEKSİYON, Elle

Intimissimi In Action, InStyle

Dinamik, Cool ve Günlük, Vogue

#intimissimicares

2,805 Views