Aman’ın Ruhumuzu Dinlendiren Otellerinde Sıradışı Deneyimler ve Stil Önerileri

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Doğal ortamlarını çerçevelemek için titizlikle tasarlanan Aman otelleri nefes kesici konumlar, yerel esintiler taşıyan mimarisi ile ünlüdür. Her biri konukları yakın bir arkadaşın evindeymiş gibi karşılar, en çeşitli doğal ve tarihi manzaraların arasında bir huzur ve aidiyet duygusu aşılar. İlk inziva yerinin Phuket’in batı kıyısında kurulduğu Aman’a hayran kalmamak mümkün değil. Adı ‘Barış yeri’ anlamına gelen Amanpuri olarak adlandırıldı. Bugün, 20 ülkede 30’dan fazla ultra lüks oteli kucaklayan Aman, sıradışı deneyimler ve hayranlık uyandıran yerler aramaya devam ediyor. Aman’ın alışkanlıkları arasında, hizmet ve tasarım estetiğinden övgüyle söz eden ve seyahat planları Aman lokasyonları tarafından belirlenen, tutkulu ve tekrarlayan bir grup müşteri portföyü var kendini ‘Aman bağımlıları’ olarak nitelendiriyorlar. (beni de sayın). Kendi kişisel favori otelim ve oluşturduğum stil önerileriyle size de ilham kaynağı olmak isterim. Pek çok kişi tarafından dünyanın en lüks otel şirketi olarak kabul edilen Aman’da vakit geçirseniz en uygun kombinleriniz neler olurdu? Sade şıklık ve beyaz aşığı benim için açık tonların hakim olduğu kombinler benim vazgeçilmezlerim. Aman’ın da tasarımında mermerler, beyaz ve krem hakimiyeti ve sadelikle kombinlerim arasıdaki dengeyi tam anlamıyla sağladığını düşünüyorum.

Amangiri ile başlamak istiyorum öncellikle. Çünkü manzarasıyla beni baştan çıkardığını söyleyebilirim. Çarpıcı derecede güzel çöl manzarasına ve Güneybatı’nın ikonik düz tepeli mesa kaya oluşumlarına bakan Amangiri ‘huzurlu dağ’ anlamına gelir. ABD’nin Grand Circle bölgesinde yer almaktadır. Beş milli park, çok sayıda ulusal anıt ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük Kızılderili koruma bölgesi olan Navajo Nation Reservation, muhteşem beldeyi çevreliyor. Muhteşem manzaralara sahip merkezi bir yüzme havuzunun etrafına inşa edilmiş olan tesis, derin kanyonların ve yükselen platoların muazzam bir güce sahip ham bir manzara oluşturduğu dramatik çöl çevresi ile birleşir. Yoga pavilyonunda mükemmel bir inziva yakalayabilirsiniz. Tesisin iz sistemi ve rakipsiz kırsal bölge erişimi, konukların bölgenin çarpıcı çöl manzarasını yürüyerek keşfetmelerine olanak tanır.

Gigi Hadid’in Jacquemus marka krem drape uzun elbisesi ve minik beyaz çanta uyumu ile Amangiri’de şıklığı yakayalabilirsiniz.

Benzer bir kombini de Fendi’nin saten midi boy elbisesi, Gucci mini bir çanta, Gionvitorossi marka zarif bir ayakkabı ve Diazsaskia’ya ait gold bir küpe ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Vintage fendi tarzı bir stil ile Amangiri’nin efsane manzarasında günbatımına bakarken akşam yemeği için hazırsınız. Şimdiden afiyet olsun😊

Amankila ile devam edelim. Amankila ise Endonezya,Bali’dedir. Aman yine yapmış yapacağını. Bali’de romantik bir deneyim için mutlaka gidilmeli. Agung Dağı, Bali’deki Lombok Boğazı’na bakan tenha bir sahil beldesi olan Amankila (huzurlu tepe) için dramatik bir zemin sağlar. 34 müstakil sazdan çatılı süit, yamaçtaki konumlarından olağanüstü manzaralar sunar ve yükseltilmiş yürüyüş yolları ile tesisin tesislerine bağlanır. Konuklar, üç katmanlı özel havuzun çevresinde veya gümüş siyah kumları ve turkuaz suları ile Amankila’nın plajındaki beach club’da dinlenebilir. Amankila’yı diğer lüks Bali otellerinden ayıran şey, Bali’nin en geleneksel kraliyetlerinden biri olan Karangasem’de yer alması ve el değmemiş kırsal kırsal bölgeye, yerel el sanatlarına ve bölgenin kraliyet geçmişine kolay erişim sunmasıdır. Tatil rotamız Bali iken benim gibi her daim şıklık arayışları içinde iseniz benim stil önerim ise; Louisaballou’ya ait yeşil ve mavinin hakimiyetinde bir mayokini ne çok yakışır. Ne de olsa Bali. Bambuların ve okyanusun kalbindesin. Aynı tonlarda mini bir Versace çanta hiç de fena olmaz. Ve gold detaylı Farfetch bir küpe ve yine beyazdan vazgeçemediğim bir sandalet ile evet harika görünebilirim.

Celebrity’den tercih edilen de bir mayokini kendisi aynı zamanda. Bella Hadid’in üzerinde de Louisaballou’yu yakalıyoruz.

Bali’de de akşam yemeği şıklığı mümkün. Elbette tekrar yeşil ve mavi tonların uyumunu hissetmek isteyen benim için bu seçimler bir harika. İpeğin şıklık ve zariflikte benim için ayrı bir yeri var kendi kombinlerimin vazgeçilmezi. Burda da benzer bir model arayışı içindeydim ve Modaoperandi’ye ait elbisede bu harika elbiseyi buldum. Tamamlayıcı parça seçimimde Dolce&Gabbana küpeler ve Givenchy bir stilletto ile şıklığı mümkün kıldım. Marzook çantamı da alıp akşam yemeğine inebilirim sanırım.

Amankilla’da eşsiz Bali deneyimim devam ederken Dolce&Gabbana’nın yılan derisi eteği ve Fenty marka yeşil sandaletler ve Gucci güneş gözlükleri de harika bir seçim olabilir. Ne dersiniz?

Gelelim en beğendiğim Aman oteline. Amanzoe. Ah kalbimi bırakıyorum. Amanzoe, Peloponnese kırsalının, ışıltılı sakin denizin, komşu üzüm bağlarının ve hayranlık uyandıran dağların panoramik manzarasına sahip, asırlık zeytin bahçeleri arasında uzanan bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Tesis, çok sayıda arkeolojik sit alanına ve kozmopolit Spetses adasına kolay erişim mesafesindedir. Aman mimarı efsanevi Ed Tuttle tarafından tasarlanan bu eşsiz güzellik cenneti, hızla bilenlerin Akdeniz oyun alanı haline geldi. Amanzoe’nin klasik esintili ancak şık bir şekilde çağdaş olan pavyonları ve villaları geniş özel teraslara açılarak havadar iç mekanların kesintisiz bir uzantısı ve rakipsiz bir alan ve inziva hissi yaratıyor.

Amanzoe , tapınaklara ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Epidaurus’taki Asklepios Tapınağı da dahil olmak üzere birçok ünlü arkeolojik sit alanıyla, tarih açısından zengin bir bölge olan Yunanistan’ın Peloponnese yarımadasının doğu kıyısında gözlerden uzak bir konuma sahiptir.Peloponnese aynı zamanda antik Yunan mitolojisine göre Tanrıların yeryüzünde yürüdüğü yerdir. IMHO, Tanrılar bir dönüş ziyareti getirebilir, çünkü gezegenimizde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak bir çare varsa, o da Amanzoe olmalı. Ultra lüks tesis, araba ile iki saatten biraz fazla veya Atina’dan 20 dakikalık bir helikopter uçuşu mesafesindedir ve başlı başına bir dünya olarak tasarlanmış olmasına rağmen, Porto Heli’nin canlı tavernalarına arabayla sadece 10 dakika uzaklıktadır.

Adını Sanskritçe barış anlamına gelen ‘aman’ ve Yunanca yaşam anlamına gelen ‘zoe’ kelimesinden alan Amanzoe, kozmopolit Spetses adasına, ötesindeki şişe mavisi Ege’ye ve çevredeki alana bakan bir burnun tepesinde muhteşem bir konuma sahiptir. Lavanta kile, üzüm bağları, zeytinlikler ve Kıbrıs ağaçlarının manzarası. Amanzoe’nin düşünceli düzeni sayesinde suya neredeyse her noktadan bakacaksınız. Panoramik manzarası özellikle ana restoran ve bardan çene bırakarak ve dünyanın en çarpıcı kıyı manzaraları biri önünüzde ortaya çıktığında, onların en muhteşem etrafında günbatımı altındadır. Amanzoe bir tepede yer alan bir tatil yeri olmasına rağmen, aynı zamanda sahilde süper şık bir plaj kulübüne sahiptir.

Ünlü Amerikalı mimar Ed Tuttle, klasik Yunan mimarisinden esinlenerek, oteli modern bir Akropolis gibi tasarladı. Olağanüstü beyaz bileşik, çevresindeki doğal ortamla uyumlu bir şekilde harmanlanır, ancak o kadar çarpıcıdır ki, Yunan Tanrıları Zeus, Hera ve Poseidon’u etkileyecektir. Görkemli yapı, yükselen tavanlar, dev sütunlar, görkemli sütunlar ve mermer kaplı koridorlara sahip birkaç pavyondan oluşur. Sığ yansıtma havuzları ve şık dış mekan ateş çukurları, çelenkli çardaklar ve mermer heykelleri tamamlar. Dış cephe antik Yunan geleneğinden esinlenmiş olsa da, iç mekan şık, sakin ve minimalisttir. Amanzoe, Aman saf şarkıdır!

Akdeniz’in üzerinde bir Delphic rüyası gibi yükselen Amanzoe, o kadar büyük ki, muazzam otel kompleksi ilk başta bunaltıcı hissedebilir, ancak yolunuzu öğrendiğinizde düşünceli düzen sessizce kullanışlıdır. Etkileyici mermer giriş ve resepsiyon alanları, bir tarafta bar ve diğer tarafta ana restoran ile çevrili, ötesinde Ege denizi ile muhteşem bir panoramik terasa açılan geniş bir yansıma suyu havuzuna bakmaktadır. Evet böylesine eşsiz bir ortamda iken maviyi tüm kalbimizle hissederken mavi hakimiyetinde bir kombin mükemmel olabilir.

İpek bebek mavisi bir elbise ve mavi de ton sür ton yapmak için mavi Chanel bir çanta ile Yunanistan’ın ikonik ruhu mavi ve beyazı hissedebilirsiniz. Bu tam da Amanzoe için güzel bir seçim.

Hayran bırakacak mimari tasarım, deniz, eşsiz manzara. Akşam güneşi geldiğinde güneş tenimizi en güzel ışığıyla parlatırken şeftali tonları ne de çok yakışır kombinimize. Uçuş uçuş Cinq à Sept marka bir elbise, beyaz Gucci bir terlik ile Amanzoe ruhunu hissedebiliriz. Fenty güneş gözlüğümüzü de takmadan çıkmayalım. Turuncu hakimiyetinde devam eden bir diğer kombinimizde ise Orseundiris marka krem mini drape bir elbise, turuncu mini vintage çanta,  Therow marka yavruağzı bir sandalet ile günbatımını hissedebiliriz.

Aman’ın alışkanlıkları arasında, kendilerine ‘ Aman bağımlıları ‘ (beni de sayın) diyen ve seyahat planları Aman lokasyonları tarafından belirlenen bir grup tutkulu, tekrar eden müşteri var. Aman bağımlılarının her zaman inanılmaz zengin insanlar olduğu yanılgısı vardır. Ancak benzersiz ve ömür boyu sürecek bir anı için ödeme yaptığınız için paramı başka bir tesiste iki haftadan çok geçirmek yerine Aman tatilinde iki gece harcamayı tercih ederim. Dürüst olmak gerekirse ve abartmadan, bir Aman tesisi, bazı Four Seasons veya Ritz-Carlton tatil köylerini vasat bir Holiday Inn oteli gibi gösterir. Aman gelecekteki seyahatleriniz için çıtayı yükselteceği için Aman bağımlısı olmaya hazır olun. Güzel anılar biriktirdiğiniz yerlerde kendinizde giyiminizle zarif olmasını bilin ve her zaman her yerde şıklığı yakalayın.


Burcu Bayram

Bir kadının en güzel kimliği ‘’Zariflik’’


Bu yazıdaki referanslar: instagram.com/p/B-pFjZAgybv/

instagram.com/p/CC9-2IaB735/

instagram.com/p/CFhr3UoDCEA/

instagram.com/p/CA5SMMAl8D3/

instagram.com/p/CDthuS5g7YU/

instagram.com/p/CEe_EAYhd-t/

instagram.com/p/CEIxsQGBl9R/

instagram.com/p/B-V7ZO6hn5q/

instagram.com/p/B_fsuLvDl2d/

instagram.com/p/CFwKz48Hq63/

instagram.com/p/B_GPMRxBiyb/

instagram.com/p/CA5SMIfnqgg/

instagram.com/p/CC94uhvBQ1F/

theluxurytravelexpert.com/2018/08/15/review-amanzoe/

theluxurytravelexpert.com/2020/04/20/top-10-best-aman-hotels/

theluxurytravelexpert.com/2020/04/20/top-10-best-aman-hotels/

1,475 Views