EVDE NASIL VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLİRİZ?

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Corona virüs sebebiyle hepimiz evlerimizde sık vakit geçirmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Birçok ülkenin sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve kısıtlamalar, dışarı ile bağlantımızı sınırlandırmakta. Sağlığımızı korumak ve virüsün yayılmasını engellemek için bu süreci evlerimizde geçirmek hepimiz için en doğrusu. Peki evde kaldığımız bu dönemde vaktimizi boşa harcamadan verimli nasıl geçirebiliriz? Bu yazımızda, evde sıkılmadan yapabileceklerinizi derledik. Gelin bu listeye birlikte bakalım.

1- Evde Hareketsiz Kalmayın

Evde kalmaya alışmış, hareketsizliği normal olarak gördüğümüz bugünlerde kullanacağınız bazı uygulamalar ile evde spor yapmanız ve zinde kalmanız mümkün.

2- Pozitif Olun

Meditasyon uygulamalarıyla kendinizi daha pozitif hissedebilirsiniz. Unutmayın hiçbir şey için geç değil.

3- Size En İyi Eşlik Edecek: Netflix

Netflix birçok kişinin ilk tercihleri arasında. Modunuza uygun, izleyebileceğiniz dizi ve filmlerin yer aldığını platform ile sizde evinizde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

4- Youtube ile Keşfe Hazır olun

Youtube birçok içeriği bir arada görebileceğiniz bir platform. Her geçen gün içerik üreticilerin artmasıyla farklı içerikler görmekteyiz. Youtube ile siz de kendinize yeni bir ilgi alanı edinebilirsiniz. Sevdiğiniz sanatçıları yakından inceleyebilir, yeni tarifler öğrenebilirsiniz.

5- Dijital Dergiler Elinizin Altında

Evden çıkmamak dergilere uzak kalacağımız anlamına gelmiyor. Turkcell’in sahip olduğu dergilik uygulamasıyla moda, sanat, yaşam gibi birçok alan ile ilgili dergiler elinizin altında.

6- Düzenli kitap okuyun

Evinizde otururken yeni kitapları keşfetmek size iyi gelecek seçeneklerden. Yeni bilgiler öğrenebileceğiniz yeni dünyalara girip çıkabileceğiniz, arkada fonda sakin bir müzik ile hayal dünyalarına dalıp gideceğiniz birçok kitap seçeneği mevcut.

7- İlham Dolu Dekorasyon

Evde kalmanın güzel yanlarına bakmak gerekirse evinizdeki bitkilerle yakından ilgilenebilir, dekorasyon ile ilgili küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Pinterest gibi sitelerden yararlanıp yeni tasarımlar yapmanız mümkün.

8- Yeni Yemekler Keşfedin

Bu süreçte yeni tarifler deneyebilir, sağlıklı beslenme programınıza ekleyebilirsiniz. Yeni tarifler denemek size iyi gelecek.

9- Sanal Alışverişe Devam

Dışarı çıkmadığımız alışveriş yapamadığımız anlamına gelmiyor. Gıdadan modaya birçok alanda online alışveriş yapmanız mümkün. Belirlediğiniz kota doğrultusunda birçok indirimden yararlanabilirsiniz.

10- Sanatsal Ruhumuzu Besleyelim

İlham alacağımız sanatçıları araştırmak sanatsal yanımızı keşfetmek bize iyi gelecek seçenekler arasında. Resim yapmayı deneyebilir, sanat akımlarına göz atabilir, sanal müzeleri gezebilirsiniz.


Pelin Gündoğan

Dünyadaki en güzel renk size yakışandır. (Coco Chanel)’’


Bu Yazıdaki Referanslar: Be Man

1,600 Views