2020 Yazının Lüks Trend Çantaları

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Kıyafetlerimizin vazgeçilmezi, en basit parçaları anında yükselten her zaman star parçamız çantalarımızı ele alıyoruz bu yazımda. Tabi ki onlarca markadan yüzlerce güzel çanta var fakat hepsini inceleyemeyeceğimiz için ‘Luxury Bags’ kategorisinden 2020 de sıkça adından bahsettiren modelleri ele alacağız. Hazırsanız o zaman alın çayları kahveleri başlıyoruz..

Geçen seneden beri gözlerimizin üzerinde olduğu Jacquemus Le Chiquito koleksiyonuyla giriş yapmak istiyorum. Biliyorum biliyorum son zamanlarda yükselen bir koleksiyon değil. Uzun zamandır bizlerle olan fakat yine de ilk gün ki değerini koruyan bir koleksiyon ve kendisini anmasam haksızlık olurdu. Çantanın her boyutuna ilgi fazlayken özellikle en küçük boyutuna olan ilgi daha da fazla oldu diyebiliriz.

Karantina dönemlerinde Louis Vuitton Pont 9 çantasını tanıtmak için  influencerlarla büyük bir işbirliği yaptı. İnfluencerlar Lv Pont 9 çantayla verdiği güzel pozları aynı dakikalarda instagramda bizlerle paylaştı. Bebek mavisi, turuncu, pembe gibi canlı renklerin de kullanıldığı bu çanta aslında bize yazın oldukça renkli geçeceğinin habercisi oldu. Peki ya sizce en güzel tanıtımı kim yapmıştı? Ben tercihlerimi bırakıyorum buraya.

Uzun zamandır yazların gözdesi olan hasır çantalar bu sene Loewe markasıyla birleşti resmen diyebiliriz. Her influencerin kombinlerini, postlarını süsleyen Loewe Basket çantaları sizce en güzel kim hangi kombiniyle yorumlamış?

Sıra dışı tasarımlarıyla her sezon gözde olan Dior çantalara sonbahar kış 20 koleksiyonuyla Dior Bobby Bag eklendi. Çanta güzel olduğu kadar, hikayesi de ilgi çekici. Aslında Bobby  Christian Dior un köpeğinin ismi. Ve şimdiye kadar bir çok koleksiyona ismini vermiş. Mesela ilkbahar yaz 1953 sezonunda bir etek koleksiyonunun ismiymiş. Veya aynı tarihte parfüm şişelerine ilham olmuş. Günümüzdeyse çantaya verdiği ismiyle tekrar bizimle.

Çantanın tasarımcısı Grazia Chiuri çantayı tasarlama sürecini geçmişten ilham alarak ve çantanın ovalliğini, sıcaklığını bir evcil hayvana yani köpeğe benzeterek çantaya Bobby ismini verdiğini söylüyor. Ah ne tatlı!

Ve geldik seçtiğim son koleksiyona. Fendi son yıllarda tekrar ateşlerinden doğdu diyebiliriz. Özellikle Monogram Baguette çantalar geçtiğimiz sezonu salladı. Ve hala etkisini görüyoruz. Şimdiyse bir çok modelinde uyguladığı ‘Print Bag’lerle karşımızda. Bence güzeller ama zamansız parçalardan mı? Immm pek sanmıyorum..

Umarım yazımı keyifle okumuşsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere..


Sena Kaba

“STİLİN EN GÜZEL KIYAFETİN”


References: harpersbazaar.com/uk/fashion/fashion-news/a33392006/christian-dior-pet-dog-bobby-bag/

pinterest.com/pin/625859679455540190/

pinterest.com/pin/350788258477379941/

pinterest.com/pin/817544138594772854/

2,083 Views