Jacquemus’ün Akdeniz Esintisi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

İlham kaynağını Güney Fransa’dan alan Jacquemus, bu iddiasını stili üzerinde de uyguluyor. Günlük stilinde rahat, oversize, ferah parçaları görmeniz mümkün. Akdenizlilik ise mottosu. “La Bomba” adı altında çıkarttığı 2018 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu annesine ithaf eden tasarımcı geniş hasır şapkalarıyla dünyada trend oldu. Güney Fransa kadınlarının alımlı ve ikonik stillerine göndermede bulunan koleksiyonu bir çok “it girl” ün üstünde gördük.

Jacquemus bu sadeliği ve ferahlığı erkek koleksiyonunda da yansıtıyor. Tam bir Akdeniz erkeği yaratan Jacquemus’un koleksiyonunda renkler büyük başrol alıyor. Lavantanın Jacquemus’un hayatında yeri büyük. Geçtiğimiz yılki defilesinde de bu sevgisini görmüştük. Instagram hesabında da hala daha vazgeçilmezi olduğunu görüyoruz.

Jacquemus’un bir diğer vazgeçemediği renk ise beyaz. Kendi stilinde de çok fazla kullanıyor. En fazla kullandığı parçalar ise sweatshirt, rahat gömlekler ve bol pantolonlar. Jacquemus’ün Yeni Kampanya Yıldızı Büyükannesi Liline’nin de üzerindeki beyaz takım sayesinde de beyazın vazgeçilmezi olduğunu görüyoruz. Pandemi sürecinde moda dünyasının rutinleri de radikal bir değişim sürecine girdi. Dijital ortama geçiş yapan moda haftalarının yanında moda çekimleri de farklı ve yaratıcı girişimlerle yenilendi. Yüksek modanın gözde isimlerinden Jacquemus de bu değişimin parçası olan moda evlerinden biri. Markanın kurucusu ve kreatif direktörü Simon Porte Jacquemus, 2020 yaz koleksiyonunu tanıtmak için deklanşörün başına kendisi geçti. Model olarak ise bu kez Bella Hadid veya Barbie Ferreira gibi ünlü isimleri değil, ona çok yakın bir kişiyi tercih etti: Büyükannesi Liline. Oversize takımlar, eforsuz kombinler, hasır dokular ve geniş bir çanta koleksiyonu ile poz veren Liline, markanın sıcak mevsimle bütünleşen kombinlerini tanıttı. Simon ise bu çekimin onun için en özel hikayelerden biri olduğunu söyledi.

Deniz ve güneşi sevdiği için mavi ve sarıdan da asla vazgeçemiyor. Fransa’nın renkli güney sahillerindeki kasabalarda geçen bir çocukluğun ilham kaynağı olan canlı tonlar, Jacquemus  DNA’sının olmazsa olmazı!

Tabii her şey sadece Güney Fransa ile ilgili değil. Sanattan, doğadan, sinemadan ve fotoğrafçılıktan da besleniyor. Jacquemus “Çiftçi bir aileden geldiğim için değişik materyallerle çalışmak ilgimi çekiyor” diyor. Bunu aksesuarlarında görmek mümkün. Aynı zamanda fotoğrafçılığa da ilgi duyan tasarımcı instagram hesabında bizi nefis karelerle tanıştırıyor.

Geçtiğimiz yıl Jacquemus 10. yılına özel olarak hazırladığı 65 parçalık SS20 koleksiyonunu Fransa’nın Provence bölgesindeki lavanta bahçelerine kurdurduğu pembe bir podyumda sergiledi. Koleksiyon pastel renk aşıklarını hayran bırakmakla kalmadı, stylinginin profesyonelliği ile büyüledi. Bu buram buram yaz kokan koleksiyon La Coup De Soleil fransızcada güneş yanığı anlamına geliyor.

Simon Porte Jacquemus henüz 29 yaşında yakaladığı bu başarının 10. yılında yaptığı bu defileyi, moda haftası sezonunun dışında tutmayı özellikle seçmiş. Başarısı gerçekten hafife alınacak gibi değil çünkü Rihanna, Beyonce, Monako Prensesi, Dua Lipa gibi isimler onun gerçek birer fanı. Moda sektörünün neredeyse influencerlar ve ünlüler ile şekillendiği bir dönemde hiç kimseye tasarımlarını giymesi için para ödemiyor. Beyonce’nin bile Jacquemus sitesine girip tasarımlarını almasını “ona edilmiş en büyük iltifat” olarak yorumluyor Simon Porte Jacquemus. “Bu sadece star oldukları için değil, aynı zamanda her şeyleri olduğu için. Her şeyleri var ve yine de Jacquemus giymeyi tercih ediyorlar.” diye de ekliyor.

Jacquemus’ün Rüya Mekanı: Oursin; Tutkusu: Seramik ve pek tabii Akdeniz Esintisi

Moda dünyasından sonra gastronomi dünyasına giren Simon Porte Jacquemus, kafesi Citron ile büyük yankı uyandırmıştı. Jacquemus, moda dünyasının sevdiği bu Akdeniz esintilerinin hakimiyetinde olan restoranın ikincisini açıyor. Tasarımcı, Paris’in ünlü restoranı Caviar Kaspia ile olan işbirliğini bu yeni restoranda da devam ettiriyor. Yeni restoranı Citron’da olduğu gibi yine Champs-Elysees’de bulunan Galeries Lafayette’in bu sefer ikinci katında yer alacak. Adı deniz kestanesi’nin Fransızcası Oursin olan restoranın şefi Érica Archambault oldu. Eski Septime Groupe’un şefi deniz ürünleri yemekleri, makarnalar, salatalar ve tatlılar ile akşam yemekleri sunan bir menü üzerinde çalıştı. İç mimarisinde yine Akdeniz’den ilham alınan restoranda beyaz tonlar hakim. Duvarlarında Jacquemus’ün Paris Tasarım Haftası bünyesinde gerçekleşen 1000 Vases seramik fuarından aldığı vazolarla duvarların süslendiği restoranda, Türk seramik sanatçısı Mesut Öztürk’ün eserleri de yer alıyor.

Simon Porte Jacquemus yeni restoranının atmosferini tanımlarken “Rüya mekanım gibi görünen bir yer istedim” diyor ve O’nun rüyası, bizimse görsel şölenimiz başlıyor. Oursin, Jacquemus’ün Caviar Kaspia’yla ikinci iş birliği. İlki ise tasarımcının ilk göz ağrısı Café Citron. İkisi de tasarımcının doğduğu Akdeniz kültürünün birer yansıması.

Valentine Schlegel‘in çalışmalarından ve tatil için gittiği Jacques Couelle‘in evinden ilham alan Jacquemus, kendi Akdenizli vizyonunu da yanına alarak Oursin’i Galeries Lafayette Champs-Élysées’de hayata geçiriyor.

Hayalindeki mekana kavuşmak için, bir yıldan daha fazla bir süre boyunca Yaratıcı Yönetmen Clara Coret ile çalışıp her ayrıntıyı planlayan tasarımcı, açıldığı ilk günden itibaren optimist duyguların görsel yansıması seramiklerle Instagram’da sık sık karşımıza çıkan Oursin için de yaklaşık 100 farklı seramik toplamış. Bazıları Güney Avrupa çevresindeki bit pazarlarından, bazıları önceden var olan kişisel koleksiyonundan, bazıları ise Türk sanatçı Mesut Öztürk‘ten.

Karnınız tok olsa dahi, gözünüzü sanatla doyurmak isterseniz Jacquemüs’ün Galeries Lafayette Champs-Élysées’de bulunan restoranı Oursin’i ziyaret edebilirsiniz.


Burcu Bayram

 Bir kadının en güzel kimliği ‘’Zariflik’’


Bu yazıdaki referanslar: vogue.com.tr/haber/jacquemusun-ruya-mekani-oursin-tutkusu-seramik

gq.com.tr/jag-style/jacquemusun-ikonik-stili#p=16

lofficiel.com.tr/yemek/jacquemus-un-ikinci-lezzet-duragi-oursin

vogue.com.tr/haber/5-adimda-jacquemusun-akdeniz-erkegi

vogue.com.tr/haber/jacquemusun-yeni-kampanya-yildizi-buyukannesi-liline/5

instagram.com/p/BmjIm5tl-o_/

instagram.com/p/BmtsyQTltPd/

instagram.com/p/B-pdm7LjCh4/

1,756 Views