Kendall Jenner’ın Makyaj Sırları:

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Herkese merhabaaa. Başka bir yazıda yine beraberiz. Bugün ki konumuzsa Kendall Jenner.

Kendal Jenner yaklaşık bir hafta önce Vogue YouTube kanalına konuk oldu. Ve bizlerle cilt bakımı ve makyaj sırlarını paylaştı. Makyajdan önce cildini temizledi, serumlarını kullandı, nemlendirici kremlerini sürdü. Son olarak dudağına Kylie Skin dan dudak maskesi uygulayıp cildini makyaja hazırladı.  E makyaj çantaları hazırsa hadi biz de şimdi adım adım onunla makyaj yapalım.

Geldik makyajda ki ilk adıma; fondöten. Çok fazla kapatıcılık sevmediğini, nemli bir görünüm sevdiğini belirten Kendall makyajına Chanel’in fondöteniyle başladı. Şimdi derseniz ki “dolar olmuş 8 tl biz nasıl alalım Chanel’i?” su bazlı, ince yapılı muadil bir fondöten de işinizi görür. Bu fondöteni yumuşak uçlu bir fırçayla uygulayıp üzerinden nemlendirilmiş bir süngerle geçti. Yani neredeyse yüzünde fondöten kalmadı. Geldik ikinci adıma. Concealer. Concealer tercihiyse RCMA Series Fav 5 Part Palette oldu. Bu paletteki iki rengi karıştırarak göz altına, alın ortasına, çenesine biraz biraz uygulayıp dağıttı.

Üçüncü adımsa Kontür: Kendall’ın uygularken en korktuğu kısmın kontür olduğunu söylesem size şaşırır mısınız? Yoksa siz de ona katılır mısınız? Bana soracak olursanız Kendall bu konuda baya haklı. Düşünsenize hızlıca makyaj yaparken kontürünüzü tam dağıtamadığınızı ve tüm gün yüzünüzde çizgilerle gezdiğinizi.. İşte tam olarak bu sebepten Kendall makyajında kontürünü dağıtmaya çok özen gösterdiğini söyledi ve Kylie Cosmeticsten Kendall koleksiyonun kontürüyle yüzünün kontür kısımlarına çizikler atıp onları sert bir fırçayla dağıttı.  Daha sonra daha küçük bir fırçayla kontürden biraz daha alıp göz kapaklarının üstünden geçti.

Nemli bir makyaj görünümü sevdiğini tekrar belirttikten sonra kremsi bir allıkla yanaklarını da pembeleştirdi. Bir zamanların aşırı popüler olan Marc Jacobs krem highlighterdan biraz parmağına alıp yanaklarının üst kısmına ve burun kemerine uyguladı.

Tamam nemli bir görünüm seviyoruz ama terli bir görünüm sevmiyoruz değil mi? İşte tam da bu yüzden sabitleyici pudralar yardımımıza koşuyor. Kendall da mac studio Fix Powder Plus’la gözaltlarını, burun kenarlarını, çenesini, alnını sabitledi.

Hoop geldik tekrar bronzer ve allığa. Ama bu sefer Kendall toz bronzer ve allıkla makyajına devam etti. Sonra da aynı bronzerdan bir far fırçasına alıp küçük dairesel hareketlerle tüm göz kapağına uyguladı. Fakat istediği koyuluğu elde edemediği için bir tık daha koyu bir kahverengiyle tekrar tüm göz kapağından geçti. Daha sonra daha küçük bir fırçayla alt kirpik diplerinden de aynı farla uygulama yaptı. Bakışlarına biraz daha yoğunluk vermek içinse kahverengi bir göz kalemini üst kirpik dış köşelerine uygulayıp süngerimsi bir fırçayla dağıttı. Fakat ne çok uzun ne de cok kısa bıraktı.

Kirpiklerini de kıvırdıktan sonra maskarasını uyguladı. Ayrıca kızlar üzgünüm ama o uzun kirpikler Kendall’ın kendi kirpiğiymiş. Ekstra bir müdahale yokmuş..

Sıra geldi kaşlara derken Kendall kaşlarını sadece taradığını söyledi.

Rujunun görünümünün büyük bir tamamlayıcısı olduğunu belirten Kendall ruj sırrını paylaştı bizimle. Alın kağıt kalemi söylüyorum. Dolgun dudaklarının sırrı Kevyn Aucoin medium ve Giorgia Armani 12 numara dudak kalemleri. Bu iki kalemi karıştırarak biraz da dudak çizgisinin üzerinden çizerek uyguluyormuş dudağına. Sonra da Kylie Cosmeticten Kendall dudak allığını biraz dudağının ortasına bırakıp dağıttı. Üzerine de Kendall lip gloss.

İşte bu kadar derken son kez toz bronzer ve highlighter uyguladı. Gerçekten bronzera takıntılı birisi..

İşte yazımın sonuna geldik. Umarım keyifle okumuşsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.. Hosçakalın 😀


Sena Kaba

“STİLİN EN GÜZEL KIYAFETİN”


References: tr.pinterest.com/pin/588775351266249469/

tr.pinterest.com/pin/491525746833606840/

tr.pinterest.com/pin/595460381977948894/

2,378 Views