CİLT BAKIM HATALARI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

CİLDİMİZE NE KADAR DOĞRU BAKIYORUZ?

Bu yazımda çoğumuzun yapmış olduğu bazı muhtemel hataları sizin için derledim ve kullanıp memnun kaldığım ürünleri sizinle paylaştım.

Çoğumuz bakımlı olmanın, cildimizi şımartmanın, onu temiz ve sağlıklı tutmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız ancak bazı yaptığımız ufak tefek hatalar o kadar bakıma rağmen bizi beklenmedik cilt problemleriyle karşı karşıya bırakabilir.

Not: Kendi memnun kaldığım ürünlerimi paylaşırken benim karma bir cilt yapımın olduğunu belirtmek isterim ve kullandığım ürünlerin benim cildime iyi geldiğini göz önünde bulunduracak olursak merak ettiğiniz ürünleri almadan önce iyice araştırıp, dermatoloğunuza danışarak size uygun olduğuna karar vermenizi tavsiye ederim.

Makyajla Uyumak

Bir gün bile makyajla uyumak cildimizde çok fazla probleme sebep olabilir. Makyajın saatlerce yüzümüzde kalması bile zararlı olabilirken bütün gece cildimizde bırakmamız gözeneklerimizin tıkanmasına, cildimizin yenilenmemesine, erken yaşlanmaya ve cildi ağırlaştırmaya neden olabilir.  Bu yüzden geceleri cildimizi iyice temizleyip, gereken rutinlerimizi yaparak daha çabuk yenilenmesini sağlayabilir, makyajla uyuyarak verdiğiniz zararı engelleyebiliriz. Size bu rutinler için kullandığım bir kaç ürün tavsiye edeceğim. Bunlar yakın zamanda keşfedip 1-2 ay içinde kullandığım veya uzun zamandır hiç vazgeçemediğim ürünler. Bu ürünleri kullanma aşamalarına göre sırasıyla belirttim.

Bioderma yüz yıkama jeli ve ardından derinlemesine bir temizlik için kullanabileceğiniz  Waso’nun Nemlendiren ve Ferahlatan Yumuşatıcı Toniği

Sonraki adım nemlendiriciden önce sürülen serum. Babe’nin inanılmaz memnun kaldığım bu ürününü ben 10 ampullük kullanımdan sonra her indirimde bulduğumda stokluyorum, Cildimi çok güzel parlattı ve bebek gibi pürüzsüz yaptı.

Sonra yüzüme Shiseido’nun bu gece nemlendiricisini ve Ordinary’nin göz altı serumunu uygulayıp misler gibi pırıl pırıl uyuyorum.

Güneş Kremi Kullanmamak

Yaz-Kış demeden evden çıkmadan mutlaka güneş koruyucumuzu sürmeniz çok önemli. Güneşten gelen zararlı UV ışınları cildi fazlasıyla yıpratıyor. Naomi Watts, Charlize Theron, Nicole Kidman’da asla güneş koruyucusuz dışarı çıkmayan ünlülerden. Güneş koruyucunuzu asla ihmal etmeyin. Eğer güneş kremlerinin cildinizi yağlandırmasından şikayet ediyorsanız ben La Roche- Posay leke karşıtı yüksek faktörlü renkli güneş koruyucu yüz kremini kullanıyorum. Bu ürün cildimi çok güzel koruyor ve asla yağlandırmıyor.

Yanlış Uygulanan Bakım Ürünleri

Cilt bakım ürünlerinizi uygularken bunu nasıl yaptığınız çok önemli. Bazen dikkate almadığımız veya uğraşmak istemediğimiz uygulama şekilleri ürünlerden yeterince verim alamamamıza hem de cildimize zarar vermemize neden olabiliyor. Yüzünüze ve boynunuza yer çekiminin aksi yönünde ve tampon hareketlerle, göz çevrenize ise yüzük parmağı ucuyla ve hafif darbelerle uygulama yapabilirsiniz. Bazı masaj aplikatörlerini kullanarak da ürünlerden daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

lovely bird – Kuvars Roller ve Kalp Şeklinde Gua Sha Taşı

Cilt Tipini Tanımamak

Herkesin kullandığı ürünlerin cilt tipine uygun olması önemli bir durum. Bir ürünü kullanmadan önce cildinizi iyice tanımanız gerekir. Yağlı-kuru, karma, sivilceli, hassas, normal…vs bir çok cilt tipi vardır ve her ürün her cilde iyi gelmez. Burada önerdiğim cilt ürünleri içinde başta belirttiğim gibi A kişisine çok iyi gelen bir ürun B kişisinde farklı etkiler yaratabilir. Bu yüzden bir üründen ne beklentiniz olduğuna göre ürün seçmelisiniz, o zaman istediğiniz sonuçları alırsınız.

Yağlı Cildi Nemlendirmemek

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yine de cildinize nemlendirici kullanmanız çok önemli. Bazı insanlar yağlı cildi nemlendirince dahada cıvık bir cilde sahip olabildiklerine inanabilirler ancak cildinizin her şartta nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bu durumda yapmanız gereken yağlı cildinize uygun nemlendiriciler seçmeniz olacaktır.


Hazal Gülserin

‘’Her zaman en büyük düşmanınızla karşılaşacakmışsınız gibi görünün.’’


Bu yazıdaki referanslar: makyajtrendi.com

trendyol.com

vogue.com.tr

1,591 Views