Lükse yeni bir yaklaşım sunan ‘’Bottega Residency’’

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

open.spotify.com

Evde geçen şu günlerde markalar evde yaşamı destekledikleri projelerini tek tek lanse etmeye başladı. Covid-19 salgını sebebiyle geçirdiğimiz ev günleri kendimize dönmemize, yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya yaradı. Değer bilme olgusunu soruladığımız bu günlerde birçok marka evde kalma çağrısında bulunmaya başladı. Bottega Veneta da onlardan birisi. Lüks modanın önemli temsilcisi Bottega Veneta, evde kalırken yaratıcılığınızı arttırmak ve sosyal inziva sırasında gücü ve pozitifliği artırıp yaratıcılığı tüm dünya ile paylaşmak için Bottega Residency platformunu başlattı.

Herkesin kendine zaman ayırdığı bu dönemde izleyicilerine ilham verip, etkinlik ve konfor sağlamayı hedefleyen marka, oluşturduğu yeni platformda her hafta yönetmen, sanatçı, müzisyen, yazar ve şef gibi birçok yaratıcı zihni bir araya getiriyor. Bu çoklu platformda her hafta işbirlikçiler ve ilham veren yazarlardan direktörlere, performans sanatçılarından müzisyenlere birçok ismin yer alacak.

It-Girl’lerin Vazgeçilmezi: #NewBottega

Buruşuk bir çanta, kare burunlu parmak arası bir sandalet. Instagram’ı domine edip, it-girl’leri etkisi altına alan o marka: Bottega Veneta. 1966 yılında kurulan İtalyan asıllı markanın geçmişi bir hayli uzun. Yüksek moda markaları arasında yıllardır da söz sahibi. Peki onu bugünkü popülerliğine ulaştıran, bir anda tüm Instagram’da görünür yapan ne? Aslında cevap basit. Geçmişin ağırbaşlı Bottega Veneta ruhundan sıyrılıp, genç, dinamik ve en önemlisi de trendleri takip eden değil, trend yaratan yeni ruhuna sahip olması. Peki siz Bottega Veneta’nızı nasıl alırdınız? İşte it-girl’lerden birbirinden farklı #NewBottega paylaşımları.

Bottega Veneta‘nın bu denli popülerlik kazanmasın da yeni kreatif direktörü Daniel Lee‘nin başarısı olduğu kuşkusuz. Lee’nin Bottega Veneta’sı yılın markası seçildi, yetmedi yılın tasarımcısı da Lee oldu. Ve tabii ki en iyi kadın aksesuar tasarımcısı ve en iyi İngiliz kadın giyim tasarımcısı ödülü de kendisine verildi.

1 buçuk yıl içerisinde Bottega Veneta dünyasında başlattığı modernleşme devriminin bugün moda otoriteleri tarafından en prestijli ödüllerle taçlandırılması beklediğimiz bir gelişmeydi, fakat şaşırtıcı da. Zira Lee henüz 33 yaşında, bulunduğu pozisyon için yaşı oldukça küçük ve dijital dünyada kesinlikle aktif değil. Bir Instagram hesabı bile yok…

Her şeyin göz önünde, dijital vitrinlerde yaşandığı, tüketildiği bir dönemde o işiyle, ürettikleriyle ve vizyonuyla gündemde. Bu kadar geri planda duruşu günümüz pazarlama stratejileriyle ters düşse de, Lee hepimize üzerinde düşünmemiz gereken bir gerçeği hatırlatıyor belki de: Gerçek başarı için mütemadiyen göz önünde olmaya gerek yok. Sadece işinizi yapıp ürettiklerinizle de nitelikli bir popülerlik yakalayabilirsiniz!

Bottega Veneta, yaşadığımız bu olumsuz havadaki kara dumanları dağıtmak amacıyla oluşturduğu Bottega Residency ile eve kapandığımız bu dönemde gerçekleri somutlaştıran neşeli bir kaçış sunarken; markanın tasarımcısı Daniel Lee yeni girişim hakkında, “Yaratıcılık ve güç Bottega Veneta’nın kalbinde yatıyor. Son derece üzücü olan bu zamanda, bu değerleri kutlamak, topluluğumuzda bir sevinç ve umut duygusu tutuşturmanın ötesinde” diyor.

Markanın kapsayıcı stratejisi Bottega Residency, Instagram, Youtube, Weibo, SoundCloud, Spotify, Apple Music ve aynı zamanda Bottega Veneta’nın kendi web sitesi üzerinden erişilebilir.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için spotify sayfamızı ziyaret edin!

open.spotify.com

Burcu Bayram

 “Fashionziner Masterpieces New Author”


Bu yazıdaki referanslar: lofficiel.com.tr/moda/bottega-veneta-dan-yeni-platform

www.youtube.com/embed/NtfdLpRU2xg

vogue.com.tr/haber/bottega-venetanin-yaratici-platfromu-bottega-residency

www.instagram.com/the.dight/

www.instagram.com/mademoiselle_cece/

vogue.com.tr/trend/it-girllerin-son-obsesyonu-newbottega

www.instagram.com/prof.shopping/

www.instagram.com/liveanddieforshoes/

1,390 Views