PITTI UOMO

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Now, you can listen this article from Spotify!

open.spotify.com

Merhaba! Bugün önceki yazılarımdan farklı bir içerikle karşınızdayım. Başlıktan da anlayacağınız üzere dünyanın en ünlü erkek giyim fuarı Pitti Uomo’yu ele alacağım. Bir tasarımcı olarak belki içinizde merak eden, modaya ilgi duyanlar vardır diye düşündüm. İyi okumalar 😊 

Pitti Uomo giyim fuarları arasında en önemlilerinden bir tanesi. Bu fuar erkek modasına yön veren bir giyim fuarı olup Floransa/İtalya’da senede iki kere düzenlenmekte. Pitti Uomo’nun tarihine baktığımızda ilk olarak Eylül 1972’de İtalyan moda sektörünü dünyaya tanıtmak için başlandığını görüyoruz. Daha sonra uluslararası bir popülerlik kazanmış ve günümüze kadar bu şekilde evrilmiş.

Pitti Uomo markaların en son koleksiyonlarını satın alımcılara göstermek için katıldığı bir fuar en özet olarak. Fuarda özel showlarla da karşılaşabilirsiniz. Bazı markalar mini defileler yapabiliyor.

İlk olarak tam da salgın öncesi katılma fırsatı buldum, fuara 2020’nin Ocak ayında, fuar alanına yaklaştıkça Floransa sokaklarının renklendiğini görüyorsunuz, bi’ anda runway’in içine girmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi. İspanya, Japonya, Amerika, Çin gibi dünyanın bir çok yerinden fuar için gelen katılımcılar arasında olan şıklık yarışı görülmeye değer kesinlikle. Fuarın dışından başlayan bu serüven dünyanın bir çok yerinden gelen moda yazarları, dünyaca ünlü bloggerlar, moda fotoğrafçıları ve ünlü modellerle tamamlanıyor. İçeri girdiğinizde tarzıyla sizi etkileyemeyecek, standart birini görme şansınız neredeyse yok. Herkes inanılmaz stylish ve yakışıklı. Büyülü bir ortam gerçekten fuar alanı, her gördüğünüz look’un fotoğrafını çekmek isteyebilirsiniz unutmamak için.

Fuar kadar Pitti’nin partileri de popüler, giderseniz katılmayı unutmayın 😊 Bazı markalar özel kokteyller hazırlıyor standlarında ya da mini storelarında, tadını çıkarın.

Haziran 2017’de olan fuara 30.000 katılımcı ve 1220 marka katılmış, ne kadar büyük ve geniş kapsamlı bir fuar olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Fuar alanı içinde standların olduğu yerlerde fotoğraf çekmek yasak, ürün modellerinin çalınmaması adına. Ortak alanlarda rahatça fotoğraf çekebiliyorsunuz. İnternette men streetwear diye arattığınızda karşınıza çıkan fotoğrafların %90’ı Pitti’ye ait olsa gerek. Ben de daha fazla uzatmadan çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşmak istiyorum.

Visit our Spotify page to discover more Fashionziner Podcast contents!

open.spotify.com


 

Elif Naz Efeoğlu

“Let’s be Beautiful. Be Colorful. And Be You.”

Fashionziner Beauty Editor


 

Bu yazıdaki referanslar:

2,053 Views