LEE COOPER FOR ITU

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

1908’de Londra’da doğmuş Avrupa’nın en eski denim markası ve efsane Rolling Stone’u ile çalışmış Lee Cooper, geçtiğimiz aylarda İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir iş birliği içine girdi. Lee Cooper Türkiye ayağı Kipaş Holding’e ait. Kipaş Holding, İSO 500 araştırmasına göre Türkiye’nin en büyük 100 kuruluşundan biri ve 8.000 kişiyi aşan insan kaynağı, 1 Milyar Dolar ‘a yaklaşan cirosu ve sahip olduğu değerlerle uluslararası piyasalarda da tanınan bir şirketler grubu olmuştur. Kipaş Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz’ün de bir İTÜ’lü olması da bu işbirliğinin kar amacı gütmeden verdikleri bir destek olduğu çok bariz.

İTÜ 1773 Satış Mekanı Mayıs 2012 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Öğrenci, mezun ve mensuplarının üniversiteye olan aidiyet bağını güçlendirmek ve bu güçlü bağın genç nesil İTÜ’lülere “BURS” olarak ulaşmasını sağlamak amacıyla İTÜ Rektörlüğü tarafından başlatılan bu proje 2019 yılında kendini daha da güçlendirerek devam ediyor.

Alanlarında başarılı iki kurumun birleşip iş birliğiyle hem kaliteli hem uygun fiyatlı tasarımlar yapması ve üstüne bir de burs kazandırması gerçekten takdir edilesi. Bu işbirliği kapsamında bugüne kadar 20’den fazla ürün hazırlandı ve hem mağaza da hem de 1773itu.com/ internet sitesinde satışa sunuldu. Her geçen gün yeni ürünler koleksiyona eklenmeye devam ediyor. Arka planda olan biten tüm hazırlık çalışmalarını görme şansım olduğu için size samimiyetle söyleyebilirim ki, herkes bu projeyi gönül vererek yapıyor ve işlerinin en iyisini yapmak istiyor. Öğrencilerden yüksek ilgi gören koleksiyon hızla tükenmekte. Bir İTÜ’lü olarak tabii ki de bütün koleksiyona sahip oldum şimdiden.

Ayrıca İTÜ 1773’ün diğer koleksiyonlarına da bakmak isteyebilirsiniz, özellikle takılarına kızlar!

O zaman sizi çok tutmayayım çünkü “Lee Cooper for İTÜ” koleksiyonunun keyfini çıkarmak istersiniz belki.


Kipaş Holding Hakkında:

8.000 kişiyi aşan insan kaynağı, 1 Milyar Dolar ‘a yaklaşan cirosu ve sahip olduğu değerlerle Kipaş uluslararası piyasalarda da tanınan bir şirketler grubu olmuştur.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu sıralamasın sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş şirketleri, holdingleşmeden sonra bu geleneği sürdürmekte ve her geçen yıl daha üst sıralara yükselerek performanslarıyla öncü ve lider konumlarını güçlendirmektedir. 2015 yılı için yapılan araştırmada Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. 147′ nci, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. 231′ nci, Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. 258’nci, Erdem Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 468′ nci olarak listede yer almıştır. Aynı zamanda “En hızlı büyüyen firma ödülü” sahibi şirketleri ile Kipaş, fabrika sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük gruplarından birisidir.

Dünyanın dört bir yanına yapılan ihracatlar yılda 200 Milyon Doları aşmıştır. Ulaştığı ihracat performansıyla Türkiye’nin önde gelen gruplarından Kipaş, ayrıca Kahramanmaraş’ın en fazla ihracat gerçekleştiren grubudur.

Tekstil alanında entegre üretim tesisleriyle dünyanın önde gelen firmalarına iplik, kumaş ve konfeksiyon ürünleri tedarik eden Kipaş yılda 140 bin ton iplik, 50 milyon metre kumaş ve 5 milyon adet hazır giyim üretim kapasitesine ulaşmıştır.

Çimento sektöründe, yılda 4 milyon ton çimento, 500 bin m3 gaz beton, günde 10 bin m3 hazır beton üretimiyle Kahramanmaraş Çimento, Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip ilk 10 fabrikasından birisidir.

Kipaş, fabrika atık ısısını değerlendirdiği sera ve açık tarım arazisi yatırımlarıyla tarım sektöründe bölgesinin öncüsü konumundadır.

Kipaş sosyal sorumluluk bilinciyle birçok projeye imza atmıştır. 3.000 öğrenci kapasiteli modern bir eğitim kompleksini şehre kazandırarak kısa sürede Türkiye’ nin en başarılı okullarından birisi haline getirmeyi başarmıştır. Eğitime verdiği önem ile 11 okul inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamıştır. Kalp hastanesi, diyaliz merkezi gibi üniteleri üniversiteye bağışlamıştır.

150 MW Kurulu güce sahip elektrik üretim portföyünde Jeotermal, Hidroelektrik ve Doğalgaz çevrim tesisleri bulunduran Kipaş, enerji yatırımlarını daha da artırmayı hedeflemektedir.

%100 atık kağıt kullanarak yılda 425 bin ton Fluiting, Testliner ve Optikraft kağıt üretimi yapan Kipaş Kağıt fabrikası, atık kağıt toplama tesisleri, ambalaj ürünleri ile kağıt sektöründe hızlı büyüyen bir isim olarak adından bahsettirmektedir.

Kipaş Holding doğaya ve insana saygılıdır. Amacımız yarınların mirasçısı çocuklarımıza ve insanlığın ortak değerlerine karşı endüstriyel, sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Bu bilinçle Kipaş en ileri teknolojilerle arıtma ve filtreleme tesislerini hizmete sokmuş ve tüm üretim faaliyetlerini doğayla dost bir eksende sürdürmektedir.

30 yılı aşan deneyimi, yeni yatırımları, yeni istihdam alanları ve sosyal sorumluluk projeleriyle bölgesinin ve Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri olan Kipaş Holding, her zamanki azmi ve coşkusuyla ülkesi ve bölge insanı için üretmeye ve büyümeye devam edecektir.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

ELIF IPEK

 “Moda ihtiyaçtan doğar. Onu yaratmak için çok ihtiyacın olmalı.”


Bu Yazıdaki Referanslar: 1773itu.com/

kipas.com.tr

1,776 Views