Onu Alma Beni Al

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Ünlü moda tasarımcısı Emre Erdemoğlu, 2019/2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunda milyonların sevgilisi Türk Pop Müziğinin Divası “Minik Serçe” Sezen Aksu’dan ilham aldı. Erdemoğlu yeni koleksiyonuna “Minik Serçe”nin “Onu Alma Beni Al” albümünün adını verdi.

Koleksiyonunu 70’ler retro akımının sokak stilinden esinlenerek tasarlayan Erdemoğlu tasarımlarında ağırlıklı olarak lila, turuncu, mor gibi soft renkler tercih etmiştir. Bu tasarımda oversize formda kabanlar, print desenli gömlekler, tel kırma nakışlı ceketler, parça boya kadife takımlar, uçuşan trençkotlar, lila rengi uzun el örmesi kemerler sıkça kullanılan detaylar arasında yer alıyor.

Farklı fitlerde yüksek bel kesimlerle geliştirilen pantolonlar, geniş omuzlu çalışmalar, önerileri ve tasvirleri genişletiyor. Bazı tasarımlarının üzerinde Minik Serçe’nin nakışlı portresini ve ünlü şarkı sözlerinin baskılarını da görüyoruz.

Ünlü erkek giyim tasarımcısı Emre Erdemoğlu bu koleksiyonla ilgili verdiği röportajlarda Sezen Aksu’dan ilham almasının sebebinin Sezen’i aşkı anlatım biçiminin sevmesini, duygusu ve hikayesini hep çok yüksek olduğunu bu yüzden ondan, şarkılarından ilham aldığını belirtmişti. Erdemoğlu bu koleksiyonunda “Koleksiyonumuz, özellikle aşka olan inancımızın yok olduğu bu süreçte, bizi bekleyen geleceğe karşı optimist bir tavır takınıyor” diyerek gerçekten de milyonların sevgilisi Sezen’in Onu Alma Beni Al şarkısının ruhunu yansıttığını bence kanıtlamış oluyor. Bilmeyenler için “Onu Alma Beni Al” şarkısının arkasındaki hikayeyi araştırmalarını tavsiye ederim zira benim öğrendiğim zaman gözlerim dolmadı değildi. İtalyan stiline yeni soluk bir iddiasını güçlendiren bu koleksiyonun defilesinde izleyenler arasında  başarılı oyunucu Şükrü Özyıldız ve Simge Sağın gibi ünlü isimler de yer alıyordu.

Emre Erdemoğlu’nun bu lezzetli 2019/2020 Sonbahar-Kış koleksiyonu geçtiğimiz günlerde zaman kaybetmeden il ödülünü aldı. Fashion TV tasafından gerçekleştirilen ödül töreninde “En Moda Erkek Giyim Tasarımı” dalında ödülü Emre Erdemoğlu’na verildi. Biz de başarılarının devamı diler kendisini tebrik ederiz.

Emre Erdemoğlu kimdir?

Emre Erdemoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerini yüksek lisans eğitimiyle sağlamlaştıran başarılı tasarımcı Haliç Üniversitesi’nde eğitim vermeye başladı. Bir çok üniversitede seminer ve söyleşilere katıldı. İlk Koleksiyonu “Sandık Lekesi” ile EİB Moda Tasarım Yarışması’nda 2.lik ödülü aldı. Bunun üzerine ulusal ve uluslararası bir çok yarışmada ödüller aldı. Ardından İtalya’ya davet edilen tasarımcı ilk defilesini İtalya’da gerçekleştirdi. Yurt içi ve dışında çeşitli fuar ve organizasyonlarda bir fiil yer alan Erdemoğlu “Pitti İmagine Uomo” erkek moda fuarında son 7 sezondur koleksiyonlarını sergilemektedir.

2010 yılında İtalya’da 5. defilesini gerçekleştiren Emre Erdemoğlu son koleksiyonuyla “MOST CREATIVE COLLECTION” ödülüne layık görüldü. Aynı yıl “Emre Erdemoğlu” markasını kurdu. Çeşitli firmalara danışmanlık yapan Erdemoğlu kendi adını taşıyan markasını, “İstanbul Fashion Incube” bünyesinde satışa sundu.

2014 A/W “Clark Gable” koleksiyonu ile sağlam bir çıkış yakalayan başarılı tasarımcı Vogue İtalya’nın dikkatini çekerek, Turkish Leather Brand ile ortak bir projede buluştu. Vogue dergisi için 8 sayfalık özel bir moda çekimi gerçekleştiren Erdemoğlu, bu özel koleksiyon için Ocak Ayında İtalya’nın Floransa şehrinde özel bir davetle koleksiyon lansmanını gerçekleştirdi.

2009-2018 yılları arasında çok sayıda tekstil firması için ‘Tasarım Danışmanlığı’ yaptı. 2016 / 2017 Yılları arasında hazırladığı koleksiyonlarını Berlin Fashion Week de sunarak moda kariyerinde ciddi bir çıkış yakalayan tasarımcı bu yıl İtalya-Med Moda organizasyonunda ‘Yılın Tasarımcısı’ ödülüne layık görüldü.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Buse Aksu

” Modayla kalın. “


Bu Yazıdaki Referanslar: artfulliving.com.tr

haberler.com

mbfwistanbul.com

1,717 Views