Podyumda Eğlence

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Podyumun eğlenceli yönünü ortaya koyan tasarımlar ilgi çekici ve sıra dışı yönüyle dikkat çekiyor. Renklerin ve avangart formların birleştiği, sıra dışı aksesuarlarla bütünleştiği tasarımlar, podyumun vazgeçilmezleri arasında.

Vivienne Westwood, Agatha Ruiz de la Prada, Jean-Charles de Castelbajac, Jean Paul Gaultier, Molly Goddard sıradışı hayal dünyalarıyla moda algısını farklı bir boyuta taşımayı başarmıştır. Bizde podyumun durağan algısını kıran bu tasarımlara gelin birlikte göz atalım.

Vivienne Westwood

Yansıtmak istediği mesajı neşesinden ödün vermeden ileten tasarımcı, punk algısını ön planda tutarak desenleri harmanlamış ve uyumsuzluğu ön planda tutarak hayal dünyasını bize sunmayı başarmıştır.

Defilelerinde tasarımı ve podyumu bütün olarak ele alan tasarımcı, sadece ayrıntılara odaklanmayıp podyum, tasarım gibi ögeleri bir bütün olarak görmüş, adeta tiyatro sahnesindeymiş izlenimi yaratarak karşımıza çıkmıştır. İzleyiciye kendi hayal dünyasından bir bölüm sunmayı
hedeflemiştir.

Agatha Ruiz De La Prada

Agatha Ruiz De La Prada’nın tasarımlarına bakıldığında, üç boyutlu kalıplar ve dikkat çekici renklerin hakimiyetinden söz edebiliriz. Figüratif üslup yaklaşımı da odak noktalarından bir diğeri. İkonlaşan parçalarına göz atacak olursak, dondurma elbise, piyano elbise ve şemsiye elbise gibi farklı formların yer aldığı tasarımlardan söz edebiliriz.

Jean Charles de Castelbajac

1978’de moda evini kuran, tasarımlarını podyumdan galerilere taşıyan tasarımcı, oyuncak algısı yaratan tasarımlarıyla dikkati üzerine toplamayı başarmıştır. En popüler tasarımları ise, Lady Gaga’nın kermit pelüş ceketidir. Aynı zamanda Benetton’un artistik direktörü olan Castelbajac anti-moda akımının temsilcilerinden.


Molly Gaddard

Gaddard’ın sıra dışı formlardaki tasarımları izleyiciyi adeta büyülüyor. Dev bir pastayı andıran tül elbiselere bakıldığında etkilenmemek pek mümkün değil. Tasarımlarının odak noktası: Neon renkler ve sıradışı aksesuarlar. Dev volümlerle birlikte özgün ve tasarım algısıyla izleyiciyi etkilemeyi başarmıştır.

Jean Paul Gaultier

Çizdiği eskizleri moda evlerine gönderen Jean Paul, Pierre Cardin’den gelen asistanlık teklifiyle sektöre adım attı renkli ve eğlenceli karakterinin yanı sıra 2015 İlkbahar-Yaz couture koleksiyonunda Naomi Campbell’in giydiği çiçek buketini andıran elbisesi konuşulan tasarımlar arasına girmeyi başarmıştır.


Pelin Gündoğan

Dünyadaki en güzel renk size yakışandır. (Coco Chanel)’’


Bu Yazıdaki Referanslar:  vogue.com

1,540 Views