Modayı Etkileyen Stil Sahibi Politikacı Kadınlar

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Moda, uzun zamandır sosyal ve politik görüşleri ifade etmek için bir platform olmuştur, ancak küresel moda alışveriş platformu Lyst’e göre ticari arenadaki aktivizm 2020’de her zamankinden daha belirgin hale geldi. Black Lives Matter protestolarının en son dalgasından ABD başkanlık seçimlerine kadar tüketiciler, neyi temsil ettiklerini söyleyen kıyafetler arıyorlar. Politikacı olup modayı etkileyen önemli birkaç ismin tarzını ele alalım. Öncelikle son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz Kamala Harris’ten başlamak istiyorum.

KAMALA HARRIS

Başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris, tarih yazarken kazandığı zaferden sonra millete hitap ettiğinde, seçimi görsel olarak kadın hakları mücadelesine bağlayan bozulmamış, süfrajet-beyaz Carolina Herrera pantolonunu giydi. Takip eden 24 saat içinde beyaz pantolon aramaları yüzde 129 artarken, kedi fiyonklu bluzlar tüketici ilgisinde yüzde 95 artış gördü. Bir bütün olarak, beyaz kadın giyim ürünleri, alışveriş yapanların desteklediği bir önceki haftaya göre yüzde 35 arttı. 

Alexandria Ocasio-Cortez’in ABD Kongresi’nde cinsiyetçiliği kınayan viral konuşmasının ardından yaz boyunca takım elbise aramaları da arttı. Benzer itfaiye kırmızısı güç kıyafetleri için alışveriş yapan tüketiciler, ana renklerde hızlı terzilik aramalarında yüzde 74 artışa yol açtı. AOC, sosyal medyada Telfar’dan Bushwick Birkin’e (Gen-Z It-bag) seslendikten sonra, marka için yapılan aramalar yüzde 163 arttı.

Bu etkileyici istatistikler, politikacıların moda etkileyicileri kadar etkiye ve medya değerine sahip olabileceğini kanıtlarken, rakamlar aynı zamanda 2020 modasının neyle tanımlanacağını da yansıtıyor. Eşofman ya da Timothée Chalamet ve Harry Styles’ın giydiği viral triko değil, sosyal, sürdürülebilir ve politik açıdan gerçek değeri olan giysiler. Influencer’ların gerçekten geride kalması için bu dönüm noktası oyumuzu alıyor.

JILL BIDEN

Jill Biden’e değinmeden geçmek olmaz elbette. Ne de olsa 20 Ocak 2021’de First Lady olacak. Başkan yardımcısının ikametgahında geçirdiği sekiz yılın ardından, spot ışıklarına aşina. Ancak yeni rolü, terzilik ve diğer seçeneklerine daha yüksek bir görünürlük seviyesi getirecektir. Kampanya sırasında Biden’in en görünür anı, İngilizce öğrettiği Wilmington, Delaware’deki liseden bir konuşma yaptığı Demokratik Ulusal Kongre’de geldi. Koyu yeşil Brandon Maxwell gömleği, duruş ve yetenek taşıyordu. Kocası Joe Biden’ın cumartesi günü kabul konuşması için seçtiği zarif ama mütevazı Oscar de la Renta elbisesi bir kez daha şık ama gerçekçi bir duyarlılığı gösterdi. Görünüşe göre moda seçimleri tüketiciler üzerinde zaten bir etkiye sahip: Biden sayesinde, Oscar de la Renta görünümü Outnet’te birkaç saat içinde tükendi. Belki de sınıftaki deneyimi, cana yakın, sıcak tarzını etkilemiştir.

Sonuçta, Joe Biden’in karısının Demokratik Ulusal Kongre tanıtım videosunda söylediği gibi: “Öğretim Jill’in yaptığı şey değildir. Kim olduğudur bu. “

ABD’deki tasarımcıların Biden’ı giydirme şansı için sıraya girdiklerinden eminiz. Günlük gardıropları artık büyüyen bir hayranlık kaynağı. Jacqueline Kennedy’nin Beyaz Saray tarzı, 2001’de bir Kostüm Enstitüsü sergisine konu oldu ve Michelle Obama’nın kıyafetleri yakından izlendi ve büyük beğeni topladı. (Örneğin, bir Azzedine Alaïa kemeriyle süslediği J.Crew süveterini kim unutabilir?)

Gerekirse, Biden’in kıyafetleri sembolik olduğu kadar pratik de olmalıdır. Son seçimleri onun düşünceliğini vurguluyor: DNC için birleştirici bir seçim yaparak, bir sonraki seçim döngüsünde maviye dönme şansı olan kırmızı bir eyalet olan Teksaslı Brandon Maxwell’i seçti. Yine, birlik Biden-Harris ofisinin temel mesajıdır. Çeşitlilik ve kapsayıcılık da öyle. İlk kadın seçmen olarak görünmesi için, şimdi sırasıyla Güney Kore ve Dominik Cumhuriyeti’nde doğan Laura Kim ve Fernando Garcia tarafından yönetilen Oscar de la Renta’dan bir görünüm seçti.

Bu elbiselerin doğasında bulunan sembolizm, Biden’in – seleflerinin tümü değil ama çoğu gibi – First Lady’nin Amerika’nın kendi vizyonu üzerindeki etkisini anladığını gösteriyor. Bize göre, kolları sıvamaya, kollarını uzatmaya ve bu ülkeyi iyileştirme işine başlamaya hazır gibi görünüyor.

Kraliçe II. Elizabeth

Birçok insanın stiliyle kendine örnek aldığı İngiliz Milletler Topluluğu`nun başkanı ve kraliçesi II. Elizabeth`in eğlenceli elbiselerini hep birlikte inceleyelim.

Kraliçe Eylül ayına kadar tahtta kalırsa da I. Elizabeth`in rekorunu kırarak tahtta en uzun süre kalmış kraliçe olacak. Bu kadar temel bilgiden sonra gelelim kraliçenin stiline.  İngiliz Milletler Topluluğu`nun başkanı II. Elizabeth`in kıyafetleri hakkında yorum yapmak gerekirse, söyleyebileceğimiz en doğru cümle `Bu kadar renkli giyinmek 94 yaşındaki birine ancak bu kadar yakışır! Demek isterim.

Hep birbiriyle uyumlu kombinler yapan Kraliçe Elizabeth. İngiliz kraliçesinin kıyafetleri efsanedir. Rüzgarda uçmaması için etek kısmı ağırlaştırılmış bir manto, süslü bir şapka ve mükemmel kombine edilmiş renkler. Ayrıca içinde ruj, okuma gözlüğü, nane şekeri ve mendil için yer olan şekli aynı, küçük siyah bir el çantası. Tüm dünya onu 60 yıldır böyle tanıyor.

Şapkalarının sırrı

Her renkten ve modelde şapkası var. Bazen küçük çiçeklerle süslü, bazen sade, bazen cafcaflı ancak her zaman kostümüyle renk uyumu içinde. Kraliçe’yi nadiren şapkasız görebilirsiniz. Kraliçe’nin kaç şapkaya sahip olduğu kelimenin tam anlamıyla dünyanın en iyi muhafaza edilen sırlarından biri.

Resmi ve kraliçeye yaraşır şekilde

Kraliçe Parlamento’ya hitap edeceği zaman, geleneğe göre resmi kıyafetini giyiyor. İngiliz Parlamentosu’nda yeni yasama döneminin başlangıcında yaptığı konuşmada geleneksel olarak hükümetin planlarını anlatıyor.

Amal Alamuddin

Son olarak da tarzıyla çok beğendiğim meslektaşım olan Amal Alamuddin’nin stilini inceleyelim. Bir insan hakları avukatı ve şimdi Oscar ödüllü aktör George’un karısı olan Amal Clooney, gardırobunda olduğu kadar zekasıyla da tanınıyor. Venedikdeki nikahlarından beri dikkatleri üzerine çekti. Ozamandan beri stili ile radarımızda kendisi. Zarif ve şıklığın tanımı kendisi bana göre. Stiline biraz göz atalım.

Akropolis Müzesi, Atina – Amal Clooney, Kültür ve Spor Bakanı Konstantinos Tasoulas ile müze turuna çıkıyor. Chanel kıyafeti ile.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Strasbourg – Ermenistan’ı temsil eden Amal Clooney, Perinçek davasında temyiz duruşması başlamadan önce. AİHM’de bulunduğu süre boyunca, bir gazeteci Amal’a moda spotunun içinde olmayı sordu. Ede & Ravenscroft giydiğini söyleyerek güldü ve cüppesini işaret etti.
Venedik, İtalya – Giambattista Valli elbisesi ile.

Burcu Bayram

Bir kadının en güzel kimliği ‘’Zariflik’’


Bu yazıdaki referanslar: vogue.co.uk/fashion/article/politicians-fashion-influencers

tr.euronews.com/tag/kamala-harris

vogue.com/slideshow/jill-biden-first-lady-style-fashion

dw.com/tr/krali%C3%A7enin-gard%C4%B1robu/g-19202737

vogue.co.uk/gallery/amal-clooney-work-and-red-carpet-wardrobe

1,221 Views