Beyaz Elbisenin Değişimi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

İçinden geçtiğimiz bu dönem alışkanlıkları sorgulatırken sadeliğe yönelmemizi sağlıyor. Birçok sektör gibi pandemi sürecinden olumsuz etkilenen moda sektörü gelinliklerde abartıyı ve fazlalığı bir kenara itip görkemden uzak, sadeliği ön plana alıyor. Peki abartısız ve gösterişten uzak gelinlikler nasıl olacak?

2020 yılının yalın ve saf rengi olan beyazı, farklı doku ve kalıplarla uyum içinde görüyoruz. Sadeliğin ön planda tutulduğu detaylara gizlenen sade ve şıklık algısını son defilelerde görmeye başladık. Sizler için derlediğimiz sade ve şık detaylara gelin birlikte bakalım.

Pandemi dönemi içinde bulunduğumuz şartları sorgulama dönemi oluyor diyebiliriz. Bu dönemden önce ailesel faktörler, kültürümüz ve onay alma isteğimiz doğrultusunda gösteriş ve dikkat çekme herkes için önemli bir unsurdu. Sosyal medyayı göz önünde bulundursak yaşamın nasıl bir anda değiştiğini rahatlıkla görebiliriz.

Pandemi dönemine girilmesiyle birlikte doğallık, sadelik sağlıklı beslenme ve spor ön plana çıkmaya başladı. Bu yeni yaşam biçimi ise en çok moda sektörünü ele almış durumda. Herkesten uzak kalabalık olmayan bir dönemden çıkmak önceliklerini değiştirdiği gibi düğün sektörünü de sadeleşmeye itiyor.

Yeni dönem gelinleri de bu değişime ayak uydurmak durumunda kalıyorlar eskisi gibi kişiye özel provalı dikimlerin zor olduğunu yeni dönem anlayışında online randevularla kendilerini daha konforlu hissediyorlar.

Birçok kişinin pandemi döneminde eve kapanması firmalar için de zor bir dönemdi yarı zamanlı çalışma sistemine geçilmiş olması atölyelerdeki kabarık işlemeli gelinliklerin yapım sürecini de etkilemiş durumda. Bu yüzden görkemli tasarımlar rafa kalkarken moda evlerinin hazır giyim koleksiyonlarından düğün ya da nikahlara adapte edilebilecek beyaz elbise alternatifleri yükselişe geçiyor.

Son defileleri incelediğimizde yalınlık algısının tasarımlara yansıdığını görebiliyoruz. Gelinlik deyince akla gelen ihtişam algısını kıran JW Anderson tasarımı koleksiyonlar arasında dikkat çekmeyi başarıyor. Minimalist elbise yaklaşımının yanı sıra beyazın yalınlığına başarılı vurgu yapan tasarımcı, elbiseye sütyen formunu vererek boncuklarla işlemiş, yalınlığa karakterli bir vurgu yapmış.

Öze dönüş dediğimiz pandemi dönemini göz önüne aldığımızda yalınlık ve sadeliğin önemli bir noktada olduğunu görüyoruz. 2020 ilkbahar/yaz sezonunun dikkat çeken tasarımlarını sizler için inceledik. Sadeliğin önemini bize hatırlatan pandemi dönemini en kısa zamanda atlatıp önceliklerimizin kıymetini daha iyi anlayacağımız günlere…


Pelin Gündoğan

Dünyadaki en güzel renk size yakışandır. (Coco Chanel)’’


Bu Yazıdaki Referanslar: Vogue

1,211 Views