Amina Muaddi

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

open.spotify.com

Merhaba ayakkabı sever. Son zamanlarda tasarımlarıyla kendisinden bolca bahsettiren “Amina Muaddi” hakkında yazmayı planlıyorum. Hazır mıyız?

Kısa zamanda Instagram’da zaman tünelimizi benzersiz tasarımlarıyla donatan Amina Muaddi kimdir? Önce buradan başlayalım.

Romanya’da dünyaya gelen Muaddi‘nin babası Ürdün, annesi Romen vatandaşı. Küçük yaşlarda modaya olan ilgisini fark eden Muaddi bunun için ilhamının annesi olduğunu söylüyor röportajlarında. Annesinin sahip olduğu ayakkabıların güzelliğinden bahsediyor.

İyi bir eğitim almak için 16 yaşında annesinin desteğiyle İtalya’ya gidip başarılı bir öğrenci olan Muaddi, European Institute of Design”ı bitirdikten sonra Vogue Italy, L’Uomo Vogue “da daha sonra da New York’da GQ Magazine’de çalıştı.

26 yaşında İtalyaya geri dönen Muaddi,  ayakkabılara olan tutkusu ve merakıyla İtalya’da Oscar Tiye markasının kurucu ortaklığını ve yaratıcı direktörlüğünü yaptı. Daha sonra 2018 yılında Fransa’ya taşınıp burada Amina Muaddi isimli ayakkabı markasıyla karşımıza çıktı.

Amina verdiği röportajlarda sahip olduğu çoklu kültürü tasarımlarına yansıttığını belirtiyor. Ve YouTube Vogue Paris’e verdiği röportajda Paris sokaklarından ilham aldığını da ekliyor.

Peki ya neydi Amina Muaddi ayakkabılarını diğerlerinden ayıran?

Bildiğimiz gibi büyük özel markaların kendilerine özgü imzalari vardır.

Christian Louboutin in kırmızı tabanları veya Manolo Blahnik in taşlı ayakkabı tokaları.. Amina Muaddi ise geometrik yapılı topuklarıyla attı imzasını.

Bizim cesur, alışılmadık renkler ve rahat görünüm olarak tanımladığımız ayakkabı  tasarımlarını Muaddi nasıl tanımlıyor peki? Neydi tasarımlarını oluştururken verdiği mesaj? “Kadınsı, sofistike, göz alıcı ama iddialı değil. Basit ama değerli bir nesne istedim, avant-garde ama henüz rafine. Modernlik fikrimi tercüme eden bir şey”

Peki ya kimleri Amina Muaddi tasarımlarıyla gördük?

RIHANNA

Listemizin başında tabi ki Rihanna var. Hatırlarsanız New York Moda Haftası’nda Savage X Fenty Amina Muaddi ayakkabıları karşımıza çıkmış ve yeni bir buluşmayı işaret etmişti.

Footwear News‘in verdiği haberle de öğrendik ki Amina artık Fenty koleksiyonu için de ayakkabı tasarlıyor.

ROSIE HUNTINGTON

Sokak modasının güçlü temsilcilerinden olan Rosie de Muaddi ayakkabılarının sıkı takipçisi gibi gözüküyor.

KENDALL JENNER

Kendal ise seçimini Amina Muaddi Begum Pumps serisinden yapmış.  Ne yalan söyleyeyim benim de favorim kesinlikle bu model.

RACHEL ARAZ-KIRESEPI

Reççil kız olarak tanıdığımız ve “koca kaçıran- aşure stili” gibi kendine özgü eğlenceli terimleri bizimle buluşturan Rachel da her zaman trendlerin yakından takipçisi olmuştur. O zaman soruyorum. Rachelin Muaddi ayakkabısıyla yaptığı kombin koca kaçırır mı? Ben bu kombini mantıklı buluyorum.

Ne diyorsunuz pek çok ürünü için uzunca bir bekleme listesine sahip olan bu ayakkabılara sahip olmak için hali hazırda bulunan numara oluyormuş gibi yapanlar olur mu?

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için spotify sayfamızı ziyaret edin!

open.spotify.com

Sena Kaba

“STİLİN EN GÜZEL KIYAFETİN”


Bu yazıdaki referanslar: whowhatwear.co.uk/amina-muaddi/slide8

thumbor.forbes.com/thumbor/960×0/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Ffelicitycarter%2Ffiles%2F2019%2F06%2FScreen-Shot-2019-06-12-at-20.18.32-e1560409446924.jpg

lofficiel.com.tr/moda/fenty-nin-yeni-transferi-amina-muaddi

i1.wp.com/emirateswoman.com/wp-content/uploads/2019/12/amina-muaddi-shoes-rihanna-fenty.jpg?w=800&crop=0,0,100,400px

vogue.fr/fashion/article/parisienne-style-inspiration-inside-the-wardrobe-of-amina-muaddi-paris-apartment

img-static.popxo.com/luxeva-prod/app_photos/images/000/011/646/original/70913388_423831491580907_9030196067415891413_n_4582551.jpg

4,206 Views