Netflix’de Moda

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Evde kaldığımız bu süre zarfında bolca sahip olduğumuz bu zamanların bir kısmını aramızda dizi-film izleyerek değerlendirmeyi tercih edenler mutlaka vardır. Eğer moda içerikli yarışmalar, belgeseller izlemeyi seviyorsanız size Netflix’de izlemekten en keyif aldıklarımı ve konusunu beğenip izlemek icin listeme eklediklerimi paylaşmak istiyorum.

Next in Fashion

Next in Fashion; her bölümünde farklı bir konseptle kıyafet tasarlanan yarışma programı. Yarışmacıların kimi üst düzey moda okullarından mezun kimiyse Beyonce, Rita Ora, Fergie gibi ünlü isimleri giydirmiş. Hepsi inanılmaz yetenekli ve tasarımları ilham veriyor. Programın her bölümünde aralara ekledikleri işimize çok yarayacak moda tüyoları vermelerine ayrıca bayıldım. Yarışmanın kazananı ise 250 bin dolar kazanacak ve dünyanın önde gelen online moda sitesinde (Net-A-Porter) tasarımlarını pazarlama fırsatı yakalayacak.

Glow up

BBC destekli bu yarışma programında birbirinden başarılı makyaj sanatçısı adayları makyaja dair tüm hünerlerini göstererek birinci olmaya çalışıyorlar. Bu programda da her bölümde ayrı konsept uygulanıyor ve ortaya çıkardıkları gerçekten inanılmaz. Yarışmanın ödülü ise ünlü makyaj artistleri ile asistanlık sözleşmesi imzalamak.

7 days out

7 Days Out belgeseli moda, film, spor, bilim gibi alanlarda isim yapmış başarılı kişilerin hikayelerinin 1 haftasını bizlere anlatmış. Bu belgeselin bir bölümünde, Chanel’in 2018 İlkbahar/Yaz Haute Couture defilesi konu alınmış. Bu büyüleyici defile öncesinde Karl Lagerfeld’in koleksiyonuna nasıl hazırlandığını, Grand Palais’in nasıl o olağanüstü masalsı yere dönüştüğünü, kuliste neler yaşandığını anlatıyor. Özellikle Karl Lagerfeld hayranları için çok etkileyici bir belgesel. Mesela benim için.. Hazır ismi geçmişken, seni çok seviyoruz Karl, daima kalbimizdesin. 🙁

Fresh: Hip – Hop Moda Devrimi

Eğer Hip-Hop kültürünü seviyorsanız henüz netflix’de izlemeye sunulmamış bu ilham verici belgeseli bekleyebilirsiniz. Bu belgesel dönemlerin müzik kültürleriyle giyim alışkanlıklarının nasıl kol kola hareket ettiğini gösteriyor. Hip-Hop’ın moda kralı Dapper Dan, markaların logolarını, markaların koymayacağı yerlere koyuyor, insanlar farklı mahallelerden alışverişe ona gelmeye başlıyor. Gucci ile bu ihlalleri nedeniyle davalık olsa da; Gucci markasına zarar vermek yerine Dapper Dan’i işe alarak reklam için kullanıyor. Eğer konusu ilginizi çektiyse buraya koyduğum linkten hatırlatma kurup dizi netflix’e düşer düşmez izleyebilirsiniz.


Hazal Gülserin

‘’Her zaman en büyük düşmanınızla karşılaşacakmışsınız gibi görünün.’’


Bu yazıdaki referanslar: www.netflix.com/browse

denemenlazim.net/ilgi-ceken-4-netflix-moda-belgeseli/

1,881 Views