MASKE YARIŞI: SON DURAK

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

open.spotify.com

Hayatımızda daha önce yer edinmemiş ve asla kullanmak için bir bahanemiz olmamıştı ama şimdi hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Evet, maskeler… Sadece sağlık çalışanların aklımıza geldiği bir koruma örtüsü. Şuan Dünya’da yeteri kadar maske üretilemediğinden insanlar evlerinde kendi maskelerini yaratıyorlar ya da markalar üretip satıyorlar. Şimdi gelin maske dünyasında bilmediğimiz neler oluyor bir göz atalım?

DISNEY COLLECTION

Amerika’da şu an durumların kötüleşmesi, Disney’i harekete geçirdi. Dörtlü paketlerde 20$’a satılarak toplanan gelirin MedShare’e bağışlanacağı açıklandı. Ayrıca, 1 milyon yüz maskesini ihtiyacı olan çocuklu ailelere ve bölgelere dağıtacağını duyurdu.

Hey BAPE!

Sokak modasında vazgeçilemeyen bir isim olarak tahtında oturmaya devam eden Bape, bu akıma ayak uydurup maske modelleriyle öne çıkmayı başardı. ABC CAMO imzasını maskelerde pembe, yeşil ve mavi kamuflajlarla renk skalasını üç varyanttan oluşturmuş. Ape Head şeklindeki paketler ile teslim alıyorsunuz.

DSPTCH

DSPTCH yardım amaçlı tasarlayıp sattığı bu maskelerin kumaşında çok özen göstermiş çünkü dış yüzeydeki kumaş yırtılmaz özellikli ve iç kısımdaki hava geçiren %100 pamuk kumaş ise yumuşak hisli. Normal maskelerin bağlama tarzlarından çok ayrı. Elastik iki şeridi klipsle bağlayarak daha sıkı ve rahat bir duruş sergiliyor. Ayrıca bu duruş adeta bandanayı andırdığı için medikal maske ile karşılaştırılamaz bir havası var. Kayışların farklı renkleri de var. Kıyafetinize göre istediğinizi seçebiliyorsunuz. Kulaklarınızı rahatsız eden diğer maske modelleri bu modelle son buluyor.

PAIGE

Los Angeles denim markalarından biri olan Paige, kalan kumaşlarından maske üretimi yapacağını duyurdu. Belediye başkanının onayladığı, iki kat kumaştan ve 100% pamuktan üretilmiş bu maskeleri dörtlü paketler halinde satışa sundu. Ayrıca, marka web sitesinden yapılacak her alışveriş için bir maskede ücretsiz yollanıyor.

ADIDAS

Covid-19 ile olan savaşa yardım için Adidas’ta el uzattı. 3D yazıcı firması olan Carbon ile 3D ayakkabı tasarımları yapan marka, geçtiğimiz günlerde Carbon ile anlaşıp 3D ile yüz siperliği üretimine başladı. Kaliforniya’da bulunan tesislerinde haftada 18.000’den fazla yüz siperliği üretiliyor ve bunlar öncelikle dünya çapında ilk yardım ekiplerine ve sağlık uzmanlarına tahsis edilecek.

Bu atılımla, Nike; Chrome Hearts ve New Balance gibi Dünya devi markaları da harekete geçirdi.

NIKE

Spor giyim devi Nike geçtiğimiz günlerde bu savaşta yer alacağını açıkladı. Adidas gibi o da 3D ile yüz siperliği üretimine hazırlanmaya başladı fakat onun yanı sıra ayakkabıları için kullandığı hava alma özelliği olan teknolojiyi maskelerde de kullanacağını belirtti. Bununla birlikte, en önemlisi, şuan vizör ve lensleri yapmak için kullanılan markanın imzalı TPU malzemesinin kullanılmasıdır. Ben açıkçası Nike’ın tasarımını daha sade ama daha işlevsel buldum. Ayarlanabilir ip ile daha hızlı hareket kabiliyeti sağlıyor ve sağlık çalışanları için şuan hız kavramı bazı durumlarda hayat kurtarabiliyor.

Son olarak size Apple’dan bir güzel bir de kötü haberim var. İyi haber, maskelerle açamadığımız Face ID, yeni 13.5 Beta güncellemesiyle artık maskeli de tanıyabilecek. Kötü haberim ise, pandemiden dolayı Iphone 12’nin piyasaya sürülmesi 1 ay kadar gecikebilir.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için spotify sayfamızı ziyaret edin!

open.spotify.com

ELIF IPEK

 “Moda ihtiyaçtan doğar. Onu yaratmak için çok ihtiyacın olmalı.”


Bu Yazıdaki Referanslar: hypebeast.com/2020/4/dsptch-face-covering-mask-strap-coronavirus

hypebeast.com/2020/4/disney-cloth-face-mask-release-info

hypebeast.com/2019/1/bape-a-bathing-ape-abc-camo-masks

hypebeast.com/2020/4/paige-non-medical-masks-la-protects

hypebeast.com/2020/4/adidas-carbon-3d-printed-face-shields-covid19-masks

hypebeast.com/2020/4/nike-air-tpu-face-shield-lenses-donation

hypebeast.com/2020/4/apple-ios-13-5-beta-lock-screen-changes-news

1,884 Views