ACNE STUDIO

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Bu yazımızda Acne Studio markasını inceleyeceğiz. Kurucusu ve yaratıcısı Jonny Johansson markasıyla İskandinav topraklarının en güçlü temsilerinden. 1997’deki kuruluşundan bu yana, İsveçli marka Acne Studios, gösterişli moda ile eşanlamlı oldu. Jonny Johansson’un çağdaş kültüre olan sevgisini doğrudan yaratıcılığına yansıtması, sanat fotoğrafçılık ve müzikten hoşlanan biri olması, tasarımlarında farklı bir duruş sergilemesini sağlıyor. Tasarımcı bir röportajında yaratıcılık anlayışını şöle yorumluyor; ‘‘Yaratıcı olmak bir tür his ya da ifadeden çok daha fazlası. Birçok şeyin bir araya gelmesi…’’ Acne Studio’nun bu temel üzerine kurulması başarının temelini oluşturuyor diyebiliriz.

Acne Studios’un şuanki başarısının temeli, kurucusu Jonny Johansson’ın bazen iyi olmak için detaylı düşünmeye gerek yok düşüncesinden ortaya çıkmıştır. Detayın her zaman başarıyla doğru orantılı olmadığını vurgulayan tasarımcı, farklı bakış açısıyla tasarımlarında forma yönelmiş, minimalist yaklaşım ile ilerleyerek, koleksiyonlarında formun yanında desen ve renklere de yer vermeye başlamıştır.

Acne Studio’nun en büyük başarılarından biri de tek stile değil, pek çoğuna hitap etmesi. Tek stile odaklanmadan birçok stili tek bir markada toplamayı başarmış seçenek yönünden farklı stillerin bütünleştiği bir marka olduğunu söylemek mümkün. Hedef kitlesi de bu doğrultuda çok yönlü diyebiliriz.

Minimalizm ve sakinliği koruyan tasarımcı, zamanla risk aldı yeni renkler desenler ortaya koyarak markayı ileriye taşımayı başardı. Acne Studio, alanını genişletirken aynı zamanda da sakinliğini koruyabilen bir marka oldu. Renklerin ve desenlerin minimalist tasarımlarla buluştuğu, detaylara takılmadan formu sergilemeyi tercih eden bir marka olarak, Acne Studio’nun herkesin kendinden bir parça bulabileceği, zengin içeriğe sahip bir marka olduğunu söyleyebiliriz.

2019 İlkbahar-yaz koleksiyonunu inceleyecek olursak baleyi temel alan bir temayla karşılaşmaktayız. Tasarımların üzerinde kuğu gölüne çağrışım yapan birçok baskı yer almakta.

Tasarımcı koleksiyonunda detaylandırmayı maksimuma çıkartıyor. Diğer ayrıntılara baktığımıza layeringlere yer veren Johansson oversized formlara koleksiyonda sık sık yer veriyor. Renk skalasına baktığımızda oldukça geniş bir skala ile karşılaşmaktayız. Bu yüzden koleksiyon rengi olduğunu söylemek doğru değil, bir çok renk ile karakterli bir duruş sergilediğini söyleyebiliriz.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

Pelin Gündoğan

Dünyadaki en güzel renk size yakışandır. (Coco Chanel)’’


Bu Yazıdaki Referanslar: Marie Claire

1,801 Views