TREND ALERT: BABUSHKA

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

İlk bakışta başörtüsü mü moda oldu diyebilirsiniz ama bir bakıma haklı olduğunuz kadar bir bakıma da bazı kuralları bilmeniz lazım. Biliyorsunuz ki “Başörtüsü” çok genel bir yargı yani bunun farklı bağlama sanatları var. Babushka aslında Rusya’da ki yaşlı teyzelerimize verilen bir ad fakat onların yüzyıllardır süre gelen bağlama stillerine de Babushka deniyor. Matruşka bebekleri de bilirsiniz hani en az 10 kez açıp içinde o en küçüğü bulmaya çalışırsınız. İşte o bebeklerde de bu örtülerden vardır.

Bu trendin ortaya çıkması Gucci ve Vetements gibi büyük markaların defileleriyle can bulmuş. Bunun yanı sıra, ASAP ROCKY bu trendi ilk LACMA Gala’da uyguladı sonrasında ise Kendall Jenner, Frank Ocean ve Imaan Hammam var. Bu stil için tek yapmanız gereken bir başörtüsünü üçgen şeklinde katlayıp önden bir düğüm atıyorsunuz. Tabiki de örtünün boyutu değişebilir çünkü kısa olanlar daha genç ve tarz duruyor.

Artık kadın erkek fark etmeksizin kapanıyoruz ve bu trende bir düğüm atıyoruz. Hazır mısınız? Peki ya Dünya buna hazır mı?

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

ELIF IPEK

 “Moda ihtiyaçtan doğar. Onu yaratmak için çok ihtiyacın olmalı.”


Bu Yazıdaki Referanslar: en.vogue.me/fashion/imaan-hammam-is-the-latest-star-to-hop-on-the-babushka-trend/

www.vogue.com/vogueworld/article/asap-rocky-babushka-trend-instagram

nypost.com/2019/01/14/babushkas-are-2019s-first-style-trend-aap-rocky-and-frank-ocean-say/

2,403 Views