LES BENJAMINS: SENTEZ

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

Bu yazıyı şimdi dinleyebilirsiniz!

Türk tasarımcılarımızın bazılarının özgünlükten biraz uzak olduğunu söyleyebiliriz diye düşünüyorum. Koleksiyonlarında daha çok batıyı baz alıp onlar ne yapıyorsa onu yapmaya yönelmiş tasarımcılar değil, Doğu-Batı sentezi yapabilecek özgün tasarımlar istiyoruz. Ülkemiz bu sentezin en güzel örneklerini barındırıyor ve eğer biz bu hazineyi kullanamazsak Dünya bunu asla fark edemeyecek.

İşte bugün size Doğu hikayelerini Batı detaylarıyla anlatan bir markayı anlatacağım: Les Benjamins.

Les Benjamins 2011 yılında Bünyamin Aydın tarafından kurulmuş ve yurtdışında gerek Milano Erkek Moda Haftası’nda gerekse Paris Moda Haftası’nda bizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Ayrıca ‘Paris Erkek Moda Haftası’nda yer alan ilk Türk modacı olmuş. Bu sekiz yılda başardıkları Dünya çapında konuşuldu ve tasarımları ünlüler tarafından giyildi. Bunların içinde; Jay-Z, Rita Ora, Jourdan Dunn, Barbara Palvin, Robert Downey Jr. gibi Dünyaca ünlü kişiler var. Bünyamin, 2018 yılında Esquire tarafından verilen Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’nü aldı. Bugüne dek BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi markalarla da işbirliği yaptı. 

İlk olarak, 2017’nin Aralık ayında Nike’ın Air Max tasarımına yeni bir yorum getirmek için Dünya’nın farklı yerinden 12 tasarımcıyı Beaverton, Oregon’daki Nike Dünya Genel Merkezi’ne davet etti. Bu 12 tasarımcıya “Revolutionairs” adını vermiş ve tasarımlarını oylamaya sürdü. Projeye katılan 12 tasarımcı: Alexandra Hackett (Londra), Artemy Lebedev (Moskova), Bünyamin Aydın (İstanbul), Celement Balvoine (Amsterdam), Fabikr (Seoul), Kyle Ng (Los Angeles), Lourdes Villagómez (Mexico City), Naotaka Konno (Tokyo), Sean Wotherspoon (Los Angeles), Shangguan Zhe (Shanghai), Tianzhou Chen (Beijing) ve Venus X (New York). Bu oylamanın birincisi Sean Wotherspoon olmuş fakat Bünyamin Aydın burda tasarladığı Air Max ile kendini kanıtlamıştır.

Bunun yanısıra, bu yıl Bünyamin Aydın’ın Puma için hazırladığı koleksiyon Puma’nın dünyadaki 500 mağazasında satışa sunuldu ve bu koleksiyon dünyanın önde gelen 50 zincir mağazasında da satılıyor. Geçen hafta, New York’ta yaptığı Puma X Les Benjamins lansmanına katılma şansı buldum. Lansman New Museum Sky Room’da gerçekleşti. Dört farklı ayakkabı dizaynı ve koleksiyon parçalarının bulunduğu odada Les Benjamins markasının olmazsa olmaz Türk halısı asılıydı. Lansmanda Hande Erçel ve instagramda 13thwitness olarak bilinen Timothy McGurr’da vardı. Bu koleksiyonun yolculuğunu filme alan 13thwitness, Brooklyn’den başlayarak Kapakdokya’da bitirilmiş bir çekim yapmıştır. Lansman sonrası yapılan After Party, Public Hotels’in Rooftop’ında gerçekleşti. Partiye sosyeteden de bir çok isim katıldı.

Dünya’nın bir çok yerinde de mağazaları bulunmakta olan Bünyamin Aydın ile bir Türk olarak gurur duyuyorum.

Son olarak bir Les Benjamins sözüyle bitirmek istiyorum:

Belief is Ours. Love is Life. Fusion is Freedom.

Daha fazla Fashionziner Podcast içeriği keşfetmek için soundcloud sayfamızı ziyaret edin!

soundcloud.com

ELIF IPEK

 “Moda ihtiyaçtan doğar. Onu yaratmak için çok ihtiyacın olmalı.”


Bu Yazıdaki Referanslar: www.instyle.com.tr/fotohaber/bunyamin-aydin-ile-les-benjaminsin-basarisini-konustuk-9033/1

www.instyle.com.tr/les-benjamins-nike-icin-air-max-tasarladi-9282

www.hurriyet.com.tr/ekonomi/les-benjaminle-dunyayi-salliyor-40979639

news.nike.com/news/air-max-day-vote-2017

2,616 Views