MILANO ERKEK MODA HAFTASI

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

{Bu yazımı okumadan önce lütfen bir adet İtalyan dondurması alın ve battaniye altına girin.}

Moda haftası denilince akla hemen kadın mankenler, kadın kıyafetleri yani kısacası hep bir kadınsılık öne çıkartılıyor. Hâlbuki erkek moda haftaları bizimkilere meydan okurcasına iddialı ve çokta rağbet görüyor. Erkekler eskilerde olduğu gibi bir pantolon bir t-shirt veya kazak giyip dolaşmıyorlar, onlarda nasıl giyineceklerini nasıl kombinleyip tarz olunabilir çok iyi biliyorlar hatta bazılarımızdan çokta iyi. Erkek giyim markaları çoğalmakta özellikle Streetwear tarzlarında çünkü erkeklerin rahat giyinme isteklerine de çok rahat cevap veriyor.

Milano Moda Haftası bu sene 13-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. Peki bu sene kimler vardı? Fendi, Emporio Armani, Missoni, Deveaux, No.21, Dsquared 2, Prada, Sunnei, Etro, MSGM, Marcelo Burlon County of Milan, Nel Barrett, Brioni, Versace, Marni, Ralph Lauren, Dolce&Gabanna, Ermenegildo Zegna, Y/Project, Tiger of Sweden, Moschino, Raeburn, Z Zegna, Paria Farzaneh, Oliver Spencer, A-Cold-Wall, Per Götesson, Phoebe English, Craig Green, Astrid Andersen.

Bu defilelerden en çok konuşulanı şüphesiz Versace oldu. Bunun sebebi Runway’de yürüyen ünlülerden çok Michael Kors Holding’in 2018 yılında 2 milyar dolara Versace’yi satın alarak bünyesine katması ve ondan sonra herkesin “Acaba bundan sonra Versace daha çok Korsace mi olacak?” sorusuydu. Bunun cevabı da defilede anlaşılacaktı ve Milano Moda Haftası’na Donatella koleksiyonuyla yine herkesi susturmayı başardı. Harness T-shirtleri, deri pantolonları ve ipek bluz & ceketleri koleksiyona seksi ve kışkırtıcı bir hava katmış. Tabiki de PVC pantolon ve uzun ceketlerden bahsetmeden geçemicem. PVC’nin hayatımıza yeni yeni girdiği şu bir iki sene gerçekten modacılar çok yaratıcı şekilde kullandılar. Fakat o zamanlar daha pantolonlara hazır değildik. Bu sene bütün algılarınızın değişmesini istiyorum çünkü tamamen X-ray gözlükleriyle bakacaksınız hayata. Sadece PVC değil tamamen içi gözüken şifon pantolon ve gömlekler oldukça moda. Şuan Dünya’da cinsiyet ayrımcılığı yapmaksızın koleksiyonlar hazırlanıyor. Örneğin; Versace’nin koleksiyonunda ki takım elbiseler tamamen unisex ve bu diğer markalarda da çok görülen bir detay çünkü artık kadınlar da erkekler de birbirlerinin reyonlarına bakıp alabiliyor ve bu çok doğal bir seçim. Eğer Versace’nin koleksiyonunu özetlemek gerekirse; layering ve belt bag yine hayatımızda, cüretkâr renkleri olabildiğince karıştırıp animal printle üstüne son dokunuşumuzu yapıyoruz. Bu arada artık pantolonlarınızın boyunu kısaltmanıza gerek yok sonunda terzi arayışınıza son!

Versace dışında bahsetmek istediğim bir başka marka Y/Project çünkü hala bazılarımız bu inanılmaz yenilikçi markanın farkında değil. Glenn Martins bu sezon size yukarda bahsettiğim şifon modasını çok farklı bir şekilde yorumlamış. Diğer markalar gibi sadece transparan bir look yerine onu var olan bir kazağın ya da ceketin üstüne dikmiş. Deri ile birleştirdiği ceket favorim! Ayrıca size iki görsel bırakacağım bakalım kullanılan aksesuarlardaki desenler size ne hatırlatacak? Son olarak erkeklerin uzun çizme giyebileceği haberini vermek istiyorum ve ilk gördüğünüzde hayrete düşebilirsiniz ama bence çok yakışmış ve umarım bunları giyebilecek kadar cesareti olan vardır. Diğer markaların koleksiyonlarından birkaç resim de koyuyorum sizin huzurunuza ne kadar da gidemesekte umarım size yaşatmışımdır Milano havasını.


ELIF IPEK

 “Moda ihtiyaçtan doğar. Onu yaratmak için çok ihtiyacın olmalı.”


Bu Yazıdaki Referanslar: vogue.com/tag/event/milan-fashion-week

1,752 Views