H&M Vakfı|Dijital İnovasyon için Özel Çağrı

0
shares
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
+
What's This?

H&M Vakfı, tüm moda endüstrisini yeniden keşfedecek fikirler için 1 milyon EURO ve mentörlük programı sunuyor

Global Change Award

Kar amacı gütmeyen H&M Vakfı, globalchangeaward.com üzerinden her yıl düzenlenen İnovasyon yarışmasının dördüncüsünü açtı.

2015’ten beri 151 ülkeden 8000’in üzerinde başvuru alan yarışma, döngüsel inovasyonun öncüsü ve moda dünyasının Nobel Ödülü olarak adlandırılıyor.

Döngüsel moda endüstrisine geçiş, gezegeni ve yaşam koşullarımızı koruma için çözümler geliştiren yenilikçilere güçlü bir finansman ve yıl boyu mentörlük sağlıyor.

Bu yıl dijitalleşmeyle ilgili olan fikirlere daha dikkatle bakılıyor.

Başvurular 17 Ekim’e kadar sürecek.

Giysilerin genellikle depoda son bulduğu standart moda modelinden, malzemelerin yeniden kullanılabileceği veya geri dönüştürülebileceği döngüsel bir modele geçişi hızlandırmak için, H&M Vakfı tarafından 2015 yılında Accenture ve Stockhollm’de bulunan KTH Royal Institute of Technology ile iş birliği ile Global Change Award başlatıldı.

“Yeni fikirler değişimin temelidir, ancak onları ölçeklendirmek her yenilikçi için çok büyük bir zorluktur. Ortaklarımız Accenture ve KTH Royal Institute of Technology ile birlikte düzenlediğimiz hızlandırıcı programımızla önceki kazananların iş hayatlarına yıllar kazandırdığımızı gördük.  Şimdi, beş yeni döngüsel kahramanı kabul etmeye ve dünyanın en büyük endüstrilerinden birini yenilemek isteyen herkesi başvurmaya davet ediyoruz.” diyor H&M Vakfı ve H&M Hennes & Mauritz AB CEO’su Karl-Johan Persson.  Global Change Award, yarının oyun değiştiricilerini bulmak istiyor. Herhangi birinden ve herhangi bir yerden bu gerçekleşebilir. 2015’ten beri en çok giriş yapan ilk beş ülke Hindistan, ABD, İtalya, Nijerya ve İngiltere oldu. İnovasyon, modayı döngüsel hale getirme potansiyeline sahip olmalı ve böylece gezegeni ve yaşam koşullarımızı korumalı. Diğer kriterler ise etkisi ve ölçümlenebilirliği, özgün ve ekonomik açıdan sürdürülebilir olması ve ekibin fark yaratabilmeye uygun olmasıdır. 

İnovasyon ve iş birliği, modanın döngüsele geçişini ve daha sürdürülebilir bir geleceği sağlamasına liderlik ediyor. Global Change Award’un malzeme ve sistem geliştiricilerine verdiği destek, sadece bireysel başarının hızlandırılmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel moda endüstrisinin ilerlemesini de etkiliyor” diyor Steven Kolb, The Council of Fashion Designers of America (CFDA) ve 2019 Global Change Award Uzmanlık Kurulu üyesi.

Beklenmedik teknikleri, yöntemleri ve kumaşları ile önceki kazananlar inanılmaz bir inovasyon olanakları dizisi ve büyük zorlukların nasıl çözümlenebileceğini gösteriyorlar. Bu yılki başvuru süresi 29 Ağustos – 17 Ekim arası olacak. 2019 Nisan ayında, Stockholm Belediye Binası’nda düzenlenecek Büyük Ödül Töreni’nde ödül alacak beş kazananı moda, çevre, döngüsellik, girişimcilik ve inovasyon alanlarında geniş bilgi birikimine sahip uluslararası bir kurul seçiyor.

“Bu yıl, verim, planlama ve kaynak kullanımı – ham maddeyi ürüne çeviren her yol üzerinde önemli etkiler yaratabilecek dijital yeniliklere daha dikkatle bakacağız.  Dijitalleşmenin, yolu engelleme, işlerin yapılış şeklini yeniden icat etme ve üretici, satıcı ve müşterilerin döngüsel hale gelmesine yardımcı olma potansiyeli var ” diyor, Erik Bang, H&M Vakfı İnovasyon Lideri.

H&M Vakfı, bu yarışmayı, tüm endüstri için büyük yenilikler sağlayacak yenilikçiler bulmak için başlattı ve kazananlar istedikleri kişi ile iş birliği yapabiliyorlar. Kar amacı gütmeyen H&M Vakfı ve H&M grubu bu inovasyonlar hakkında hak talep etmiyor.

Kısa Lansman Filmi

Global Change Award hakkında ve başvuru için: globalchangeaward.com

UZMAN KURUL 2019

  • Amy Webb, Kantitatif Fütürist ve Future Today Institute’ün kurucusu, NYU Stern School of Business’de Strategic Foresight Profesörü
  • Bandana Tewari, Moda, iş dünyasında katılımcı
  • Chiling Lin, Aktris ve sürdürülebilirlik elçisi
  • Edwin Keh, CEO, Hong Kong Tektil ve Giyim Araştırma Enstitüsü
  • Leila Janah, Sosyal girişimci, Samasource ve LXMI’nin CEO ve Kurucusu
  • Steven Kolb, Başkan ve CEO, Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi
  • Tariq Fancy, Rumie’nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi / CIO of Sustainable Investing, BlackRock
  • Wanjira Mathai, Wangari Maathai Vakfı Başkanı
  • William McDonough, McDonough Innovation Başkanı ve Fashion For Good Kurucu ortağı

ÖNCEKİ GLOBAL CHANGE AWARD KAZANANLARI HAKKINDA BİLGİLER:

Global Change Award 2018 kazananları şu anda Stockholm, New York ve Hong Kong’da düzenlenen

1 yıl süren İnovasyon Mentörlüğü eğitimindeler.

Crop-A-Porter/Agraloop: Hasat dönemlerindeki artıklarla sürdürebilir biyo-tekstil ürünleri üretimi

Bağıs Miktarı: EUR 300,000

Web: circular-systems.com

Süreç: Agraloop baştaki gelişim süreci planlamasının 12-18 ay kadar önünde gidiyor ve kendi kapalı döngüsünün optimizasyonuna başlamak üzere.  İlk patent başvuruları, 2018 3 ve 4. çeyreğinde geliştirilecek. Agraloop, muz, ananas, yağlı tohum kenevirinden oluşan Agraloop BioFibre ürünlerinin prototiplerine 3 ve 4. çeyrekte başlayacak. Bu doğal lifler, tescilli biyo-kimyasal yaklaşımı kullanılarak işlenecek ve ticari geçerliliği olan iplik ve kumaşlara uygulanacak. Proje dünyanın en büyük markalarından bazıları ile çığır açan tasarım işbirliklerine dönüşecek.

The Regenerator/Swerea IVF: Modayı pamuk ve polyester karışımlarını ayırıp yeni bir tekstil ipliğine dönüştürerek döngüsel hale getiriyor

Bağış Miktarı: EUR 250,000

Web: swerea.se

Süreç: Swerea IVF, süreçlerinin teknik gelişimine ve hem teknik hem de ekonomik olarak nasıl ölçeklendirileceğine odaklanıyor. Yeni, daha büyük bir reaktör kuruluyor ve geleceğe atılacak bu büyük adım 2018 sonbaharında çalışmaya başlayacak. Ayrıca süreçteki verimliliği ve karlılığı arttırmak için çalışıyorlar.

Algae Apparel/Algalife: Deniz yosunlarını biyo-fiber ve doğa dostu hale çevirmek, ayrıca cilde de iui gelen ürünler üretmek

Bağıs Miktarı: EUR 150,000

Web: alga-life.com
Süreç: Global Change Award’u kazanmak, Algalife’ın gelişimi için çok büyük bir öneme sahipti. Tekstil ve moda dünyasında bir günde ünlü oldular, posta kutuları inovasyonları hakkında taleplerle doldu. Şimdi, ilk Patent İşbirliği Anlaşması’nı (PCT) aldılar ve ikincisini hazırlıyorlar. Tam donanımlı bir laboratuar ve ekip var. Deniz yosunu lifi üretimi Alman ve İsveç enstitüleri ile işbirliği içinde başladı ve her bir rengin boya işlemi için son formüllerini, farklı markalardan aldıkları kumaşlarla bitiriyorlar.

Smart Stitch/Resortecs: Tamir ve geri dönüştürme yapabilien, çözülebilir iplik

Bağıs Miktarı: EUR 150,000

Web: resortecs.com

Süreç: Resortecs Mart ayında ilk çözülebilir dikiş ipliği prototipini sunmuştu ve iki ay sonra ilk tamamen sökülebilen ceketini çıkardı. Temmuz ayında, tüm endüstri gereksinimlerini karşılayan dört farklı çözüm sundular. Şu anda bu çözümleri kot ve sırt çantaları gibi farklı ürünler üzerinde test etmek için yedi pilot proje başlatıyorlar.

Fungi Fashion/MycoTEX: Ayrıştırılabilir mantar köklerinden elde edilen özel üretim kıyafetler

Bağıs Miktarı:  EUR 150,000

Web: neffa.nl
Progress: MycoTEX,% 100 miselden yapılmış bir çanta olan MycoTEX alışveriş çantasını piyasaya sürdü. Utrecht Üniversitesi ile birlikte, elektronik bileşenlerin MycoTEX’e nasıl entegre edileceğini araştırmışlar, sonucunda çantayı saran sese karcı duyarlı ince bir tabaka ve müşterileri daha fazla bilgi edinecekleri websitesine yönlendiren bir çip ortaya çıkmış. Şu anda malzemeleri geliştirmek ve farklı boyaları test etmek için çalışıyorlar. MycoTEX geçtiğimiz günlerde, geleneksel teknikleri yeniden canlandıran ve en yeni teknolojileri geliştiren ya da hem eski hem de yeni olanları birleştiren öncüler olan “Dünya Ekonomik Forumu” tarafından “Modern zamanların yapımcıları” olarak adlandırıldı.

SOSYAL MEDYA

Facebook: H&M Foundation
Instagram: @hmfoundation

LinkedIn: se.linkedin.com/company/h-&-m-foundation

YouTube: youtube.com/hmfoundation

Hashtags: #globalchangeaward, #hmfoundation

Global Change Award 2015 yılında, Stefan Persson ailesi, H&M grubu kurucuları ve sahipleri tarafından desteklenen ve kar amacı gütmeyen global H&M Vakfı tarafından başlatıldı. H&M Vakfı dünya çapında birçok organizasyonla işbirliği yaparak 2030 yılına kadar, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda gerekli ilerlemenin sağlanması amaçlanmaktadır. 4 alana odaklanmaktadır; Eğitim, Su, Eşitlik ve Gezegen.  Global Change Award’un amacı, lineerden döngüsele geçen bir moda endüstrisine geçişi hızlandıracak yeni fikirleri destekleyerek, gezegeni ve yaşam koşullarımızı korumaktır. Global Change Award, henüz ilk etaplarında olan inovasyonlar için dünyadaki en büyük yarışmalardan biri ve aynı zamanda moda dünyasındaki ilk inisiyatiftir.


Fashionziner Masterpieces Content Creator Team 2019


Daha fazla bilgi için: www.globalchangeaward.com ve hmfoundation.com


Bu Yazıdaki Referanslar:  H&M Türkiye

1,171 Views